tisdag 31 januari 2012

Tulpanmani

Nu fick jag vinter som jag önskat mig=) På morgonen när jag åker till jobbet är det ner mot -15 grader, det biter tag om näsan ordentligt. Mest fantastisk är nog himlen, det kalla klara vädret gör att man ser stjärnor, planeter och månen mot en djupblå himmel som ljusnar tidigare och tidigare. Innan solen går upp sprakar himlen till i rosa, aprikos och orange...
Inomhus råder tulpanmani, det lär ni nog få se fler gånger=) Dessa ljust, ljust rosa var nästan genomskinliga...sååå ljuvliga...
Nu ska jag bänka mig framför TV:n, är lite trött efter en jobbig dag på jobbet + att jag har bjudit på fika på jobbet, ca 50 pers.
*
Ha en fin kväll mina kära läsare!
Kram,
Regina

söndag 29 januari 2012

Livgivande ljus

Det är så skönt när ljuset återvänder och jag vill gärna få in så mycket ljus som möjligt därför har jag inte ofta gardiner. En enkel och lite annorlunda "gardinkappa" har jag skapat med en kedja med klämmor och några av de torkade syrenhortensiorna som jag sparat sen i höstas.
Solen hade precis klättrat över trädtopparna när jag tog dessa bilder.
Lite senare lyste solen på blomklasarna och de fick nästan sin naturliga färg, precis som solen väckt dem till liv.

Önskar er en skön söndagskväll och en bra start på veckan mina kära läsare!
Kram,
Regina

fredag 27 januari 2012

Snö och längtan...

Igår snöade det så vackert här...stora snöflingor singlade ner från himlen. Jag är glad för det, det får gärna vara vinter i februari så allt som är gömt i jorden får sin behövliga vila och för att vi ska få bli glada och spralliga när takdroppet plaskar och porlar=)
*
Självklart längtar jag tills det blir vår och jag får ut och inspektera vad som kommer att titta upp ur jorden, tulpanerna och narcisserna jag köpte på Zetas kommer väl först...Det sista vi gjorde på tomten i höstas var att fortsätta bygga på "Holken" (min lilla planteringshörna). Det blev ett redskapsskjul med ett av de gamla fönsterna som maken fyndade hos en granne. En uppsättning trädgårdsmöbler står i skjulet.
Planket blev vitmålat och ett trägolv ska byggas i nivå med nederkanten på planket. Tänk att få sitta där och plira mot solen när det våras för här är det söderläge
På kvällen eldade vi i tunnan, temperaturen den dagen bilderna togs låg temperaturen runt nollan.
Det börjar tryta med bilder och jag jobbar så mycket att det inte blir så mycket nytt här hemma. Vi ska ta tag i sovrummet, sängramen ska väck och det blir bara en huvudgavel, men det krävs lite fix. Hittade några bilder från förra sommaren, det är härligt att ha den tiden framför sig nu, ljusare och ljusare blir det.
Igår blev jag sprattlig, upptäckte att det var första gången i år som solen orkade sig över hustaken i stan och lyste in i mitt arbetsrum! Visst är det härligt när man kan bli glad för så lite=)

Ha nu en riktigt trevlig kväll och gör er en skön helg mina kära läsare!
Kram,
Regina

måndag 23 januari 2012

Mitt gamla symaskinsbord...

Jag är så glad åt den gamla symaskinen som jag har som extra bänk i köket. Det går att plocka om där i oändlighet och den är bra att förvara saker på som jag använder dagligen.
Det lilla Myrsinträdet köpte jag i mars förra året i Butik Sophie i Köpenhamn när jag var med på inredningsresan till Danmark med Petra och Ingela. Ni kan läsa mina inlägg om resan HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och HÄR och i inläggen finns länkar till de butiker vi besökte. Jooo det var en fantastisk resa som krävde mååååånga inlägg=)
I mars bär det av igen...sååå härligt att ha det att se fram emot! Hos Petra med bloggen Romantiska hem går det att läsa mer HÄR.
Har bekantat mig med en ny frukt, Sharon, påminner om en söt tomat i smaken och är rik på A-vitamin. Sen har jag köpt ett litet keramikfat som är vasst i botten, perfekt att riva vitlök, ingefära, pepparrot eller lime på.
Önskar er kära läsare en fin start på veckan!
Kram,
Regina

lördag 21 januari 2012

Plötsligt händer det...

...att man har flyt... Jag har haft turen att vinna ett jättefint halsband, design MaLLaN, hos Birgit med bloggen Vadmalen. Tusen tack!! Om ni inte besökt dessa fina bloggar tidigare så gör det nu, hos MaLLaN hittar du många fina alster som också går att beställa.

...sen har jag återigen blivit förärad med awarden...
...denna gång från Camilla med bloggen Camillas Vita Villa och från Inggun med bloggen Vita Magasinet. Tusen tack ni fina! Den sista bloggen är ny för mig och jag hälsar Inggun välkommen som följare och välkommen även till er andra nya följare. Denna gång väljer jag inte ut några specifika bloggar att skicka awarden vidare till...Nu får ni klicka på bloggnamnen så kan ni besöka Camillas och Ingguns fina och inspirerande bloggar...
*
...härom dagen fick jag se några ljusgröna små blad på mitt Olivträd. Det fick stå ute länge i höstas och när jag tog in trädet blev det nog både för torrt och varmt så alla blad föll av. För ett par veckor sedan klippte jag ner det rejält och så plötsligt händer det...knoppar brister och det finns kanske hopp om att det lilla trädet överlevt...

Tänk vad tiden går fort när man har roligt! Det här är inlägg nummer 400 som jag gör på min blogg=) Gör er nu en riktigt skön helg mina kära läsare!
Kram,
Regina

torsdag 19 januari 2012

Tända ljus om kvällen...

Den frostade ljusburken som tidigare var pyntad till julen har fått lite mer neutral dekoration...

...och när stearinljuset är tänt sänder det lite värmande strålar på trädgårdsmadamen...
...och i skrivandets stund kan jag meddela att 2,6 kilo mindre Regina vandrar runt på jorden numera=)
*
Ha en fin kväll och en skön fredag!
Kram,
Regina

måndag 16 januari 2012

Rosa pastell

Kunde inte låta bli att köpa hem en Hyacint. Blomsteraffären sålde ut de sista och jag tänkte att jag ville nog känna doften en sista gång innan jag slutligen stänger om julen...
En liten tomte hade gjort sig osynlig när jag plockade ner alla julsaker. Nu hängde han här med luvan nerdragen över ögonen precis som ett barn som tror att de är osynliga när de håller för ögonen...
Min trädgårdsmadame har fått flytta och står nu på fönsterbrädan i köket. Den vackra rosen har jag fått av en arbetskamrat, hon är så rar och överraskar alltid med något fint. Den här är du, sa hon när hon överlämnade rosen, som är lite puderrosa med ett stänk av lime...
Hoppas ni haft en fin start på veckan, det har jag!
Kram,
Regina

lördag 14 januari 2012

Hälsosamt...


Då är man igång och jobbar på "riktigt" igen och alla arbetskamrater är tillbaka efter olika lång ledighet. Våren kommer att innebära sååå mycket jobb och jag hoppas att jag ska räcka till...då gäller det att sköta om sin hälsa och jag började göra förändringar strax efter jul. 
En sak som jag sätter främst nu är att försöka äta så "ren" mat som möjligt, d.v.s. råvaror i sin ursprungsform och som inte är processade. Iom det faller i stort sätt alla hel- och halvfabrikat bort. Dessutom vill jag ha mat som är så fri från tillsatser som möjligt och läser innehållsförteckningar noggrant. Jag undviker vitt mjöl, vitt bröd, pasta, potatis, behandlat ris mm. Helst skulle jag vilja ha tid att baka bröd själv, men det finns bra alternativ där innehållsförteckningen inte är 1dm lång, utan består av de ingredienser vi vanligtvis har i bröd.

Jag har också fått med maken på en av mina drömmar, vårt stora förråd ska göras om till ett gym. Där har vi dusch och bastu, men pga ökade driftskostnader ska vi ta bort bastun och det blir ett litet förråd ist. Under årens lopp har jag samlat på mig diverse saker t.ex motionscykel, cross-trainer och andra mindre träningsredskap. Dessa är ju svårplacerade, men snart ska allt få plats i "gymmet".   
Årets första pärlhyacinter blommar för fullt. Såsskålen med mönstret Gröna Anna har jag köpt av goa Pia med bloggen Ateljé Skogslyckan i hennes butik med samma namn. Den skira trådkronan har jag knåpat ihop själv.
*
Nu får ni göra er en skön helg!
Kram,
Regina

onsdag 11 januari 2012

Jag vill ha snööööö

Trodde aldrig att jag skulle säga det men jag längtar faktiskt efter snö...dessa bilder skulle man ju kunna tro att de var från förra eller förrförra vintern, men de är tagna 2004! Jag tror nog att alla växter och naturen mår bäst om det är några veckor med snö och kallt. Runt jul såg jag att påskliljorna var på väg upp i rabatten här hemma och inne i stan var tulpanerna uppe 4-5 cm. Hörde att fåglarna börjat sjunga sina vårtruddelutter...nej det är inte bra...

Men jag är så himla glad för jag har förärats med två Awarder!! De kommer från två jättegoa tjejer, Anette med bloggen Vita Rosor och Antonija med bloggen Hoffmans Design. Tusen tack!!!!
Till Awarden hör en uppgift. Liebster är ett tyskt ord som betyder "käraste" och utnämningen ges endast till bloggar med färre än 200 följare/prenumeranter. När man får utmärkelsen ska man göra följande: Tacka den som gett dej utmärkelsen och länka.
Skriv ner de 5 bloggar man vill lämna Awarden vidare till och låta dom veta det genom att lämna en kommentar hos dem. Håll till godo, tjejer!

 

Det är ju alltid svårt att välja ut några, jag skulle ju vilja ge alla bloggar varsin Award för alla vackra, intressanta och inspirerande inlägg som ni gör. Men kanske någon av de bloggar jag valt ut är nya för någon av er, så passa på att kika in hos dem=)

Ha en fin torsdag, så ses vi snart igen!
Kram,
Regina

söndag 8 januari 2012

Frukt o grönt

Efter den här julen fanns massor av godis kvar...konstigt(!?) men nu är gottebordet bortplockat sen länge...och gett plats för frukt och grönt istället...
Den vänstra flaskan i flaskstället är fylld med lokalt pressad olivolja från ön Karpathos i Grekland. 



Önskar er en skön avslutning på denna vecka och en bra start på nästa!
Kram,
Regina