söndag 27 februari 2011

En mycket sorglig historia...

...tyvärr måste jag meddela att det är flera döda än överlevande...ja det gäller mina Pelargoner. Många av de vackra, vackra nya sorterna som jag köpte förra året har inte överlevt vinterförvaringen...men jag har ca 20 sorter kvar och jag hoppas att de tar fart nu efter att de klipps ner. Blev det någon loppislycka då? Tja, en soppterrin utan lock, den fyllde jag med några rara Primula...
Ett litet vikbord, shabbat och klart...
En ganska stor fotogenlampa, ruffig och med härlig patina...
Allt för under 100-lappen, så det blev pengar över till en riktigt god fika. Som min kompis säger, det skinn man fått, det ska man hålla spänt=)
*
Ha det så fint nu sötisar!!!
Kram,
Regina

fredag 25 februari 2011

Förändringar...

Härom morgonen var det ett helt sagolikt ljus när solens första strålar bröt igenom dimman...
Här hemma plockas det runt med saker på bufféer, skåp, byråar, hyllor och skänkar. Även om det är samma gamla saker så blir det som nytt när de får byta plats...
Några gamla udda fat och tallrikar har fått komma fram ur skåpgömmorna och tallrikshyllan har fått ett nytt utseende...
I morgon ska äldsta dottern och jag ha en mysig dag tillsammans. Vi är lika loppistokiga båda två, så vi ska försöka hinna med så många loppisar som möjligt. Det ska bli spännande att se om jag fyndar något för det är inget speciellt jag ska spana efter, så det blir helt utan förväntningar. Fast en god fika på kondis ser jag fram emot=)
*
Önskar er alla, besökare, bloggvänner och nya följare en riktigt trevlig helg!
Kraaaaaaaam,
Regina

onsdag 23 februari 2011

Home make-over...

Långt före jul köpte vi ny klädsel till våra två Ektorpssoffor. Den gamla är beige, har haft vita överdrag, men nu köpte vi vit klädsel. Äntligen har jag fått på dem
De lila Tulpanerna och det lila sammetsljuset passade bra här. Otroligt fina Tulpaner, fortfarande lika vackra
Det är så underbart när solen strålar in genom fönstret
Äldsta dottern som tycker om mörka träslag och textilier förärade mig med en vit ryamatta;-)
Nu trivs jag i vardagsrummet...bara en sak kvar...jag ska köpa vita gardinlängder och hänga framför de fyra höga bokhyllorna som är fullproppade med böcker. Böckerna i all sköns färger känns lite störande.
*
Önskar er alla en fin fortsättning på veckan!
Kram,
Regina

tisdag 22 februari 2011

***Matrutan***

Jag är helt galen i dessa supergoda Grapefrukter "Sweetie". Kan ibland tycka att vanlig Grape är lite väl syrlig, men det är inte den här sorten. Sen måste jag tipsa om en fiskgryta som blivit vår favorit. Du kan hitta receptet HÄR. Superenkelt och jättegott! Ingen i familjen tycker om musslor så jag bytte ut dem mot räkor. Bilden är från dagens lunch då blev det Keldas fisksoppa istället. Idag blev Alfa alfa-groddarna färdiga. Jag gjorde på det allra enklaste sättet. Tog en glasburk ca 1 liter, måttade i fyra msk Alfa alfa, spände en bit av en (ny!) nylonstrumpa över burkens öppning med en bred gummisnodd. Sköljde groddarna ordentligt, vände burken upp och ner och lutande den mot kanten av burkens lock på diskbänken. Detta för att överflödigt vatten ska rinna ut och för att det ska bli luftigt. Täckte över med en handduk för det gror bäst i mörker. Varje morgon och kväll sköljer man och skakar om groddarna, enkelt eftersom man inte behöver öppna burken. Efter tre dagar ställer man dem ljust så de blir gröna och extra nyttiga. Voilà!
Önskar er en fin tisdagskväll!
Kram,
Regina

måndag 21 februari 2011

Ljuset har återvänt...

En morgon när jag åkte till jobbet ångrade jag att jag inte hade kameran med. Soluppgången var helt otrolig, nu fick det bli mobilen jag fotade med...
I helgen har jag målat. Den här gipstavlan har jag loppat någon gång och den var brunbeige, inte så fint. Med den vita penseln fick jag fram den vackra reliefen.
Äldsta dottern hade fått en gammal klocka. Hon gillar mörkt fanerat trä och klockan har en gång varit så. Men under årens lopp och diverse ägare har den varit beige, petrolgrön och sist målad i blank choklad brun lackfärg. Dottern försökte ta bort färgen, men faneren var redan förstörd under. Då fick klockan flytta hem till mig.
Jag skruvade ur urverket och har lagt alla saker i en kartong. Sen målade jag klockfodralet i vitt.
Av rara Kathrine med bloggbutiken Fågel Blå har jag köpt en underbar porslinsmadonna av märket Goebel.
På sidan har jag hängt upp en rosenkrans som jag gjort av sötvattenpärlor och vit fasetterad bergskristall.
I lördags kväll åkte vi hem i skymningen och himlen var så fantastiskt vacker. Kallt var det, - 21 och det är ganska kallt för att vara här i Mälardalen. Men, tänk vad härligt det är att det blir ljust tidigare och mörkt senare...underbart!
Nu återstår att önska er en underbar måndagskväll!
Kram,
Regina

söndag 20 februari 2011

Såld på lila....

I fredags tog jag och maken en tur till Zinnia den mysiga inredningsbutiken i Strängnäs. Jag blev helt såld på de matta, sammetslena blockljusen och köpte ett i djup lila färg. I butiken sålde de också Tulpaner och jag köpte ett knippe...lila. Rödlökarna får hänga med och det som syns i glasburken bakom är inte corn flakes utan torkade Syrenhortensia=)
Önskar er en fin start på veckan! Här hos oss är det sportlovsvecka och tänk vilket underbart väder för allsköns uteaktiviteter...
*
Kram,
Regina

lördag 19 februari 2011

Lördagkväll...

Lökar finns för både öga och gom...Vårlökar av alla de sorter älskar vi nu, här vita Pärlhyacinter ännu ej riktigt utslagna...
Röd lök, mildare än den gula...
Nu känner jag doften av vitlök, potatisgratängen är snart färdiggräddad och vi ska strax sätta oss till bords maken och jag...på tu man hand...
*
Önskar er alla besökare, bloggvänner och nya följare en riktigt fin lördagskväll!
Kram,
Regina

torsdag 17 februari 2011

Längtan tillbaka...

I ett inlägg tidigt förra året tyckte jag att jag skulle uppfylla vad jag lovat i min profil, d.v.s. foton från när och fjärran och det inlägget kan ni läsa HÄR. Nu tänkte jag att det var dax igen ett år senare...tycker nog jag är lite dåligt på att uppfylla förväntningarna;-)
*
Jag vill presentera en underbar pärla, ett litet paradis, på Kretas sydsida...
För att komma dit måste man åka båt. Vi valde att ta lokalbuss från Chania rakt över ön till Hora Sfakion. Det är en hisnande färd över bergen och vägen ner till hamnen är otroligt brant, med serpentinväg, raviner och hårnålskurvor. I Hora Sfakion tar man båten som går mot Paleohora. En del åker med till Agia Roumeli, där Kretas mest kända ravin Samaria är belägen. Det är Europas längsta ravin med sina 18 km och en populär vandringsled.
Men vi hoppar av mycket tidigare, i Loutro. En liten samling med vita hus klättrandes på bergsväggen.
Här finns inga bilar, men några hyresrum och några tavernor. "Storstreetan" som bara är som en strandpromenad går från kajen genom tavernorna och bort till den lilla kajen där de små fiskebåtarna lägger till.
Vi kom ganska tidigt på morgonen och hade inte fått i oss mycket till frukost, så vi slog oss ned på en taverna. Ägaren kom ut och frågade vad vi önskade och vi undrade om vi kunde få något som motsvarade frukost. Han blev lite bestört, för det var ju lite tidigt, men han skulle försöka ordna något. Vi fick nybakt bröd, fårost, tomater, kokta ägg, honung, kaffe, te, juice, men han var fortfarande bekyttad och tyckte det var skralt. Vi förklarade att vi var mer än nöjda.
Båten skulle inte passera här för hemfärd förrän sent, så hela dagen badade vi, solade, läste, sov, gick tillbaka till samma taverna för lunch och för en stund i skuggan de varmaste timmarna och sen eftermiddagskaffe. Här i Loutro var det inte långgrunt, botten var lite stenig och vattnet svalt, nästan kallt och kristallklart.
Det var så rofyllt här. Knappt några turister, ingen skulle ha betalt för solstolarna, ingen biltrafik, tyst och lugnt. Ett paradis som jag mycket gärna skulle vilja återvända till någon gång. Kanske hyra ett rum en vecka...
Tack för att ni ville följa med=)
Kram,
Regina