tisdag 30 november 2010

Baka, baka liten kaka...

Ååå vad det är vackert ute nu. Massor av snö, frisk kall luft och när jag åkte hem hit ut på landet gnistrade snön som tusen, miljoner diamanter. Bakbordet har fått ett lite juligare utseende. En gammal brun flaska med porslinskork har blivit en oljelampa...
Hos rara Pia med butiken Atelje Skogslyckan har jag köpt några gamla pepparkaksformar, en gris och en kanin. Övriga formar har jag hittat på loppisar...
En gammal engelsk plåtburk med julinspirerat mönster har fyllts med pepparkakor. Tycker ni inte att jag lyckats med dem, alla är preciiiiis lika tjocka, lika stora och exakt lika gräddade (Fy Regina du har ju fuskat, de är köpta för du har inte bakat några ännu)
That's all folks! Kör lugnt och krama varandra i trafiken!
*
Bamsekram,
Regina

söndag 28 november 2010

Man är inte sämre än att man kan ändra sig...

När jag gjorde mitt förra inlägg och tittade på bilderna kände jag att jag ändå inte var riktigt nöjd...hmm
Band God Jul: Veras Antik & Kuriosa
...första ljuset har vi tänt idag och ätit en lååång frukost...
...fler blommor har inhandlats i helgen, en vit Amaryllis, flera vita Hyacinter...första omgången har blommat över...en liten En fick följa med hem också...
Tokiga jag, när jag tittade på bilderna i förra inlägget gick jag direkt och plockade av alla saker på den gamla symaskinen, tog fram pensel och färgburk...och NU är jag nöjd=)
En riktigt go 1:a Advent önskar jag er alla!
Kram,
Regina

fredag 26 november 2010

Då är det bara resten kvar....

En gammal bricka fylld med träspolar, trådrullar, olika struvjärn och en liten ljusgrön ask med den allra sötaste patienskortlek står på mitt symaskinsbord i köket. Några av trådrullarna har jag köpt av rara Sandra (Vintage House) i hennes bloggbutik My Vintage Garage.
På symaskinen står min Adventsljusstake klar för de kommande helgerna. Liksom förra året använder jag en udda låda till en gammal symaskin. Dekoration är ett stort knippe doftande kanelstänger från Slottsboden. Carina som driver Slottsboden har även en fin blogg.
Resten är loppade saker, hjärtan och litet silverfat 5 kr styck hos Röda korset, broderad linneduk 20 kr hos Myrorna. Den broderade tändsticksasken inköpt på julmarknad för många år sedan.
Så då är det bara resten kvar....
Kram,
Regina

onsdag 24 november 2010

Vitaminbrist???

Hu vad det har blåsigt de sista dagarna. Här har vi inte fått så mycket ny snö, men den som finns har yrt ikring och gjort drivor på vägarna som orsakat en och annan avåkning. Jag hoppas att ni klarat er bra därute...
*
Ibland kan jag bli vansinnigt sugen på olika matvaror. Det har jag förklarat med att det är något som saknas, någon vitamin eller mineral som kroppen behöver. Just nu är jag så sugen på tomater och äter flera om dagen. Härligt röda är de också...
Skärbräda: Nunc Inredning
Saltkar m fat: Loppis, Liten sked: Nice
Gamla bestick: Fågel Blå Butik
Kryddburk: Växtriket
Här ligger några fina julinspirerade tags på julnumret från J d'A L. Dessa tags har jag fått med i paketen när jag köpt saker hos Kathrine med Fågel Blå butik. Tack söta du!
Kram,
Regina

tisdag 23 november 2010

Frost, rost och en award

Frostblad
Rostblad

Frostblomma
Rostblomma
Frostrostbil
Makens senaste projekt. Det ska "föreställa" en gammal pickup från 30-talet. Det är inte bara jag som samlar på gamla rostiga pryttlar *blink*
Jag är så glad för jag har fått en utmärkelse, Your blog is fabulous, från Elisabet med den underbara bloggen Tigers Tassemarker. Tusen tack, vännen!!! Kanske hade Tiger själv ett finger med i spelet för han är bloggkompis med mina katter;-) Denna award innebär att jag ska tala om vad det är som jag gillar hos de bloggar jag valt att skicka den vidare till:
Här är det fart och fläkt, alltid något på gång, både stora och små projekt. Mycket inredning, pyssel, hantverk och otroliga loppisfynd, varvat med vardagens tankar.
Château de Konstance
Den här bloggen handlar mycket om renovering av ett underbart hus. Det är så spännande att få följa renoveringen och hur de valt att måla, inreda och dekorera huset, allt medan vardagen pågår.
När jag kikar in på denna blogg blir jag alltid så förundrad över allt vackert som Gudrun skapar i keramik. Helt underbara saker och några saker är glaserade i en vacker blå färg som är min favorit. Vackra bilder på keramik och trädgård och även en hel del livsbetraktelser.
En blogg med mycket inspiration när det gäller pynt och dekoration. Nu inför advent och jul hittar jag så mycket fina idéer till hemmet, med blommor, textilier, ljus.
Här blandas inredning, loppis , tips och idéer, med vardag, barn, resor och hundliv. Alltid så härligt inspirerande bilder.
*
Ja ni vet ju alla hur svårt det är att välja ut några få, för alla är värda awarder. Ni vet väl om allihop att ni är värdefulla? Jag är överlycklig över att ni finns!
Kram,
Regina

måndag 22 november 2010

Hjälp...

...idag har jag panik...för allra första gången sen jag började blogga känner jag att jag inte har någonting att visa. Inspiration har jag men inga bilder! Jag började leta runt och det är klart, några (läs många) bilder finns det, men det är rester som inte passat in i något inlägg. Så idag blir det rester...pytt-i-panna...
Tallrikshyllan i köket har blivit plats för en ny samlarvurm...små saltkar och några gamla saker.
Hade tur att hitta tre jättefina, gamla linnehanddukar med så vackert broderat monogram hos Lavendela. Ett rött R passar ju bra=)
Ha det så fint i snöyran och ni som bor i de delar av Sverige där det är klass I och II-varning, var rädda om er och ta det försiktigt!!
Kram,
Regina

söndag 21 november 2010

Tänder ljus

Inte trodde jag det skulle gå så många dagar innan mitt nästa inlägg och dagens blir bara ett litet snabbt. Vi får snart kaffegäster. Mörkt och trist väder är det, så ljus tänds överallt för att skringra mörkret.
Önskar er en fin söndagskväll och en bra början på veckan!
Kram,
Regina

onsdag 17 november 2010

Lekfull...

Idag hoppas jag att jag gjort livet bättre för någon annan människa. För tre år sedan beslöt jag mig för att bli blodgivare. Jag gick på drop-in för att skriva in mig och tog alla prov. De skulle höra av sig efter någon månad, men de ringde redan efter någon vecka för de hade brist på blod av min blodgrupp som tydligen tillhör en av de ovanligare. Så idag har jag varit och lämnat min "ranson" för tolfte gången.
För ett par helger sedan besökte jag Rusta, de brukar ha lite kul saker till jul. Jag hittade ett kritvitt fårskinn och två stora glaskulor i fattigmanssilver, sen började jag leka...
De fina mormorsuren hittade jag hos Prylhyllan.
Önskar er alla en riktigt fin fortsättning på veckan!
Bamsekramar,
Regina

måndag 15 november 2010

Vinnare i utlottningen!!!

God morgon alla underbara människor där ute i cyberrymden!
Om ni visste vad jag är glad att jag började skriva lotter direkt när den förste anmälde sitt intresse för att vara med i utlottningen...sammanlagt med kommentarer, länkar, följare och mail blev det 246 lotter. Det känns helt fantastiskt att så många ville delta i utlottningen. Ser ni vad bilden nedan visar? Jag vet inte om någon mer än jag utnyttjade erbjudandet från Vistaprint om 500 visitkort gratis??? De blev ganska snart inaktuella, men nu äntligen fick jag nytta av dem=) Här är alla lotter.
Det första 1:a priset går till Cathrine med bloggen Huset i backen. Cathrine har haft sin blogg i 2 månader så det var en helt ny blogg för mig.
Nu Catrine får du maila till mig och berätta vilken vinst du vill ha, lattemuggarna från Green Gate + servetter eller setet med halsband och örhängen som är min egen design.
Det andra 1:a priset går till Evelina med bloggen Vita-hjärtan och butiken E-makeriet. För dig blir det spännande för du vet inte vilken vinst du får förrän du får hem din vinst. Det beror ju på att vi inte vet vad Cathrine väljer.
Den sista vinsten går till UllaMaria med bloggen Himmelriket, även det en helt ny blogg för mig.
Du vinner tändsticksasken. Jag har märkt att det går åt en massa tändstickor när jag tänder alla ljus på kvällarna, så den kommer säkert till användning.
Tack alla rara som ville fira mitt första år som bloggare och delta i utlottningen och ett stort GRATTIS till vinnarna!! Maila era adresser till mig så kommer era vinster på posten:
*
*
Nu önskar jag alla en riktigt fin måndag och början på veckan!
Kram,
Regina