söndag 31 oktober 2010

Åååå ljuvliga helg!

Nu sitter jag här och känner mig så där härligt sömnig som jag kan göra efter att ha tillbringat mer tid ute än inne. Denna helg har bjudit på underbart milt väder. Tidigt i lördags traskade (eller rättare sagt halkade, snavade, vinglade, fastnade, rutschade) jag runt ute i skogen. Hittade många skatter i skogens skafferi. Sen planterade jag ut sånt som jag haft i krukor i trädgården, bl.a. Lammöron och Lavendel. Min planteringshörna hade jag för länge sedan tänk att inreda och visa er, men det har inte blivit så. Jag var så sur för jag hade svarat på en annons på Blocket och skulle köpa två korgstolar som jag skulle ha där. När vi skulle åka och hämta dem var de redan sålda! Fy vad jag tycker sånt är tråkigt. Nu har jag iaf gjort lite höstfint i planteringshörnan...
På eftermiddagen var jag iväg på spabehandling. Guuu så skönt det var att få sjunka ner i ett massagebad med lugnande oljor och bli ompysslad. Sen var jag slöööööö och slappade heeeeela kvällen. Tidigt idag åkte maken och jag iväg till Åsby i Hallstahammar. Så mycket fint de har där och gott fika. Några saker fick följa med hem. På hemvägen stannade vi vid Slottsboden i Strömsholm och inte fanns det mindre med fina saker där;-) Vi var hemma mitt på dagen och sen har jag varit ute och gjort kransar och lite annat som jag visar nästa gång. Det blev mörkt tidigt beroende på att vi ställt om klockan.
Önskar er en fin söndagskväll!
Kram,
Regina

fredag 29 oktober 2010

Firande i efterskott

Förra lördagen kom äntligen äldsta sonen med flickvän ner från Gävle för att fira mig, så då ordnade vi kalas...igen. Jag fick så fantasktiskt vackra rosor av min mor och de står precis lika fina idag.
Av svärmor fick jag pengar på min födelsedag och de fick bli en grundplåt till en underbar soppterrin. Jag älskar vitt porslin med lite blå dekor. Soppterrinen är en Gustavsberg från 1904, skicket är perfekt.
Hittade två söta kryddburkar. På internet snubblade jag på en mysig butik, Blueness, där kan man hitta fina gamla saker. Där hittade jag den här skärbrädan.
Då börjar det närma sig nattidags den här fredagkvällen. Har slappat i soffan och kikat på Idol, de är duktiga killarna och tjejerna. I morgon em ska jag på spa, men på förmiddagen blir det lite jobb i trädgården och en promenad i skogen. Få se om jag klarar mig helskinnad. Vår skog har varit utsatt för "skövling", träden är nersågade, ris och stubbar ligger kvar, stora, djupa hjulspår går kors och tvärs...skogsvård?????
Trevlig helg!
Kram,
Regina
*
Om ni vill delta i min utlottning, klicka HÄR!

torsdag 28 oktober 2010

En trist dag med glada och värmande inslag

Hej på er alla goa!
Idag är det grått, blåsigt, ruggigt och lite regnigt. Då kan jag bli lite dämpad och tycka att det är lite trist. Det finns ingen knapp på tangentbordet som går att trycka på för att förändra det. Jo förresten det finns det, genom att klicka in sig hos Git (Ljuvligt Lantligt) och läsa hennes inlägg, då blir jag glad. Hennes humor är outstanding och hon bjuder både på sig själv och på många härliga gapskratt. Inte nog med det, jag hade även turen att vinna ett jättefint armband i Git's senaste utlottning=) Tack goa Git för att du drog min lott!
Jag kan inte sluta att förundras över färgerna i naturen. Den här busken har färger som verkligen värmer, en Häggmispel. Den är fin både som häck och som solitär. På våren är det överströdd med vita stjärnliknande blommor, det ser ut som den blommar på bar kvist för man ser inte bladen. Den är grön och fin på sommaren, verkar inte vara känslig för torka. På hösten är den alldeles röd.
På vintern fryser jag för det mesta och därför har jag shoppat några saker som jag hoppas ska värma mig. Den här fina ulljackan/koftan med broderier i grått föll jag som en fura för.
Jag har även kostat på mig ett par nya boots, så sköna och jag älskar modellen. Mina gamla var så slitna så lädret hade spruckit, fast jag fettat in dem regelbundet. När jag fick hem de här, så kände jag mig som ett barn. Jag minns så väl mina fina röda gummistövlar som jag fick när jag var liten. Första natten hade jag på mig dem i sängen när jag sov. Men jag tror nog maken skulle fundera över mitt förstånd om jag skulle sova med min nya boots på mig=)
Önskar er en fin torsdag!
Kram,
Regina

onsdag 27 oktober 2010

Vaddå spanar på???

Vaddå matte...jag...moi...spanar...vaddå spanar...vad skulle jag spana på???
Småfåglarna??? Jamen det gör väl ingenting...de är ju så många...överallt...å de flyger ikring...woooaaaw...det gäller att hänga med i svängarna....
Tur att de sätter sig på marken...så man kan fokusera blicken...jamenar...
...ser du inte matte vad vackert det är med rimfrosten...det var ju det jag ville visa dig...hhrrrmmm...inte bryr jag mig om småfåglar...näääääeeedå....
...å kolla Rhododendron matte....
...men vad har hänt med Aklejan matte...du som skryter om hur vackra blommorna är...var är dom nu????
...ja det var funderingar från mig...men jag är ju "bara" en katt.
Kramar,
Bebisen
Ps. Ja och du är en gosig, vacker och älskad katt!
Kram,
matte Regina

tisdag 26 oktober 2010

Kameran och jag

Gårdagens morgon bjöd efter en vacker gryning på strålande sol. När solen klättrat upp över trädtopparna föll de rakt på min favoritbuske, Smällspirean Diablo. Det ser ut som det glöder i löven.
Jag tog med mig min nya kamera ut för att kika genom objektivet och se vad naturen kunde bjuda på efter söndagens regn och nattens iskyla.
Regndropparna hann inte falla till marken utan frös till is där de var.
Önskar er en fin dag!
Kram,
Regina

måndag 25 oktober 2010

Tokloppis

Måndag morgon. Klart och kallt. Vacker gryning. En ny vecka har sett dagens ljus.
Idag är snön borta efter en hel dags regn, under natten har temperaturen sjunkit till minus 8 och idag är marken är täckt av ett tjockt lager rimfrost. Men jag måste få backa tillbaka tiden till förra helgen. Då var jag på tokloppis. Jag samlar på vardagsdricksglas som är gjorda i återvunnet glas. Ingjutet i glaset är en gumma som mjölkar en ko. Ni har säkert sett dem. Nu hittade jag en liten flaska lämplig att ha mjölk till kaffet i. Den här stod det Mjölkcentralen på.Jag hittade en assiett till en av mina (otaliga) serviser och en vacker sillgaffel i silver.
Hittade en liten hållare i fil-de-fer. Hemma hade jag en liten ljuskopp som passade precis. Jag hittade en "trådkorg" med plats för sex stycken glas.
Jag hittade en soppterrin, tittade inte så noga, här gällde det ju att snabbt greppa godbitarna. Trodde först att den inte var så gammal, men efter lite efterforskningar verkar den vara gjord vid Tillinge fajansfabrik. I bakgrunden skymtar en stor träbricka som ska få lite vit färg så småningom. Hittade två nysilverfat, två trähjärtan i olika storlekar och ett tungt glashjärta i mörkt rött glas. Hjärtana blir fint att pynta med till jul.
Sex stycken underbara vinglas i stämplat tenn fick också följa med hem.
Dessutom fick en lång kappa i Bayersk loden med läderskoningar och läderknappar, samt en lång, vid, snyggt skuren, klarröd kappa i exklusiv mohairull följa med hem. Den sista var såååå mjuk att svepa in sig i. Detta var alltså resultatet av mitt besök på loppis och jag loppade som bara den. Ja då är frågan, vad gick kalaset på? En gissning? Etthundratvå riksdaler! Det kallar jag tokloppis;-)
Ha nu en riktigt fin början på veckan!
Kram,
Regina

lördag 23 oktober 2010

Vad skådar mitt norra öga?

SNÖ!...nu...nej vänta...har jag missat tiden med flera veckor??? Så här såg det ut i går morse. När vi vaknade sa maken till mig "-Vad du än gör så titta inte ut genom fönstret!" Det var jag förstås tvungen till och möttes att ett helt vitt landskap. Det var ju den här bilden jag ville visa...en höstbild...på de vackra färgerna och så såg dem ut som på bilden ovan.
Men nu var det vintern som tagit över...lite sagolikt är det...
Jag får gå ut och tända ljusen i lyktan och den lilla ljushållare...smälter snön då? Så jag kan se blommorna igen?
Traskronan har frusit och stelnat i sin dans...
Det har varit kallt i natt och snön ligger fortfarande kvar...allt är inte förberett för vinter ännu...


Vad glad jag blir att så många vill delta i min utlottning. Jag välkomnar också alla nya besökare, som gett mig möjlighet att hitta nya fina bloggar!

Önskar er alla en fin fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

torsdag 21 oktober 2010

Vad är det för dag idag?

Jo det är faktiskt min bloggs födelsedag. I ett år har jag haft min blogg och precis i dagarna har min besöksräknare passerat 10 000. Det har varit ett helt fantastiskt och helt otroligt år. Ni där ute har varit såå goa, kikat in hos mig, lämnat kommentarer, delat glädje och sorg, sagt snälla saker om pyssel jag gjort och om bilder jag tagit. Ni är fantastiska! Ni har fått mig att tro på mig själv. Under året som gått har mitt hem förvandlats genom all den inspiration jag fått från er och era vackra bloggar. Nu känns det hemtrevligt här hemma och maken och jag gör förändringar i hemmet som ett gemensamt projekt. Tack vare er har jag så mycket att glädjas åt. Nya vänner har jag funnit och en del har jag haft glädjen att träffa irl.
*
Mitt allra första inlägg gjorde jag den 21 oktober 2009. Det var verkligen med darriga och stapplande steg. Allt var nytt, blogger, verktygen, hur skulle det se ut, hur gjorde man och jag var alldeles ensam, hade inte någon i min närhet som bloggade. Jag hade lite mailkontakt med snälla Britt (Prillig) som supportade mig så att jag vågade. Här är mitt första inlägg! Såå fånigt och torftigt men nu var jag igång. Fick min första kommentar från Britt (Lavendela) för jag frågade om jag fick visa bilder från deras webbutik. De första två som hittade min blogg var Maria (Lissboden) och Annica (Home No.1) och tänk att de rara tjejerna fortfarande tittar in hos mig!
*
Nu till min fråga: Vill ni vara med och fira med mig???
*
För att fira har jag en utlottning och jag har valt att ha två första priser. Det första förstapriset är ett romantiskt set med halsband och örhängen i min egen design.

Det andra förstapriset är två lattemuggar från Green Gate och servetter. Modellen heter Chloé.
Det namn som jag drar först får välja vilket pris den vill ha. Sen har jag ett litet tröstpris och det är en stor tändsticksask i egen design.
Det finns alltså tre priser. Det namn som dras först får välja vinst, nummer två får den andra vinsten och nummer tre får tändsticksasken.
*
För en lott
: Kommentera här
Två lotter: Kommentar + Länka till tävlingen med valfri bild
Tre lotter: Kommentar + länk + följ bloggen
*
Tala om i kommentaren hur många lotter ni gör anspråk på. Ni som kikar in här hos mig och vill vara med i utlottningen men inte har någon blogg, skicka ett mail så har ni en lott. Mailadressen finns högt upp till höger på bloggen. Tävlingen avslutas den 14 november.
*
Nu önskar jag er alla riktigt lycka till! Ni är bäst!
Kram,
Regina