tisdag 31 augusti 2010

Fynd som sätter igång fantasin...

Ännu har jag några små fynd kvar att visa efter sommarens utflykter. Dessa små, små finpojkskor hittade jag i en liten butik med gammalt och kuriosa. Undra vilken liten kille som haft dem och var har han gått någonstans, märkena syns på tårna...
Denna underbara konfirmationstavla hittade jag i en antikvitetsaffär i Kristinehamn. Texten är på tyska. Flickan Cathrine Marie föddes 1891 och konfirmerades 1906. Vem var hon, vad gjorde hon i sitt liv, arbetade hon, fick hon några barn???
Tavlan har så många vackra motiv, men det var svårt att få bra bilder för tavlan är inglasad.
Även baksidan på tavlan är så fin.
I lördags var jag och stora dottern på Nora marknad. Vilken trevlig marknad, fint väder var det och massor av besökare och försäljare. Träffade rara Lisa med Elsas Bod som stod och sålde sina fina hjärtan, nallar och tavlor. Jag köpte lite saker åt lilla dottern och en påse marknadskarameller åt mig. På söndagen kliade det i pysselfingrarna och jag gjorde två stycken kransar med torkade rosenknoppar. Mmmmm jag blundade och drog in den underbara doften.
Ha det så gott vänner, vi hörs!
Kram,
Regina

söndag 29 augusti 2010

Blommiga skönheter

För några år sedan hade vi höns. Några sorter för äggens skull och några sorter för ögats skull. Efter en hemsk upplevelse med en grävling som löpt amok i vårt hönshus, samt oron i fågelinfluensans spår bestämde vi oss att avveckla hönsen. Här är två vackra Cochintuppar.
Kvar i våra gömmor fanns värmelampan som nu fick nytt liv. Noggrant skurad och med svart sprayfärg passade den in i vårt kök. Kolla porslinshållaren!
I år har jag varit heltokig i att köpa nya Pelargonsorter. Trädgårdsmässan i Älvsjö, Tradera, Pelargonmuseet, samt en go vän har bidragit till min samling. Innan dess hade jag en vurm för Saint Paula och köpte några härliga sorter som jag måste få visa er, de blommar så fantastisk nu. Först ut är Ness Fantasy Gold...
Sen har vi Ajohn's Spinning Bell...
och till sist Phobos. Den här Saint Paulan har enormt stora, enkla blommor, de är 5-6cm i diameter.
Den här buketten tillängnar jag er kända och okända besökare. Jag älskar kontrasten mellan den vita Hortensian och den nästan svarta Smällspirean Diablo. Önskar er alla en fin fortsättning på söndagen och en underbar, kreativ kommande vecka. Vi hörs!
Kram,
Regina

onsdag 25 augusti 2010

Frid i hjärta och sinne

Får jag lov och presentera...Svarta damen. Denna gipsfigur har jag sett på många loppisar och den kan man finna i vitt eller i guld. Min var guldfärgad och jag ville ha den vit. Hur jag än målade så blev tanten mintgrön. Eftersom jag köpt en flaska svart sprayfärg i ett annat syfte kom jag på att nu skulle tanten bli svart och då blev hon plötsligt en dam.
Här kommer några bilder från vårt vardagsrum. Vi har två tresitssoffor Ektorp i beige från det stora möbelvaruhuset och som jag köpt vita överdrag till. Praktiskt när man har två svarta katter.
Soffbordet har jag nyligen målar vitt och även textat på...
Optimum medicamentum quies est betyder Frid är den bästa medicinen och jag tycker att det passar bra i dagens stressade vardag liksom andra ord som exempelvis fånga dagen, kärleken övervinner allt...
En av mina otaliga nysilverbrickor blev också svart. Bonbonjären hittade jag på en loppis i sommar för ett par guldpengar. På stenen står det "Min lyckosten".
Den stora boken är en bokgömma för fjärrkontroller. Kuddar från Tildas mamma och Min Skattkammare.
Önskar er alla fin en underbar onsdagkväll. Vi ses!
Kram,
Regina

tisdag 24 augusti 2010

Trist är bara förnamnet...

...idag känns det mesta bara trist. Att inreda min planteringshörna har varit stört omöjligt, det är så mycket mygg. Mina krukor som varit utspridda i diverse uthus och förråd börjar ändå hitta hit, men de flesta står det fortfarande blommor i. Fotona från planteringshörnan resulterade i en sömnlös natt, då maken och jag hjälptes åt att klia på mina myggbett.
Något annat som är trist är detta väder, det styr verkligen mitt humör. Dessutom är det så mörkt och det är ju trist att behöva använda blixt för att ta kort t o m utomhus. Men jag vägrar så här i mörkret står min fina betongkotte som jag köpt av rara och superduktiga Lena med bloggen Ett vitare hem. Kotten och betongurnan är ett snyggt par.
Vad som är mest trist är att vi har haft påhälsning av tjuvar natten mellan lördag och söndag. De har varit inne på tomten och sökt igenom makens bil och stulit det som fanns där. Det känns väldigt otryggt. Vi har tyvärr varit utsatta en gång tidigare för snart tre år sedan då några tjuvar bröt sönder våra altandörrar för att ta sig in. Då var hela vårt hem upp och nervänt och många, många av våra ägodelar försvann. Varför?
Men i går sken solen och då kändes det lite bättre...
Ut i solen med en stor mugg the, även om jag fick slåss med myggen. De här är en av de sex nya muggarna jag köpte på Zinnia i Strängnäs till halva priset. Jag önskar mig några fler soliga dagar, det går liksom liiiite lättare då. Det ska va gôtt å leva annars kan de kvetta...
Kram på er alla fina besökare nya och gamla, kommenterare nya och gamla, följare nya och gamla. Ni är bäst!
Kram,
Regina

lördag 21 augusti 2010

Mästare i simhopp!

God morgon alla fina!
I mitt kök plockas det runt hela tiden. Mycket beror ju på att jag kommer på nya idéer med gamla saker jag har och ibland hittar jag nya fynd och så ska det plockas om igen. Kanske någon känner igen sig?;-) Kotavlan är köpt hos Ann-Helen som har butiken Himlarum och bloggen Himlarum.
Hittade ett gammalt strykjärn i gjutjärn, men det här är i barnstorlek.En "ny" mandelkvarn har fått flytta in. Gillar den runda formen på...ja vad det nu heter...
Den vackra knoppbrädan har jag köpt hos rara Kathrine i hennes bloggbutik Fågel Blå. På hyllan står en vacker, gammal trådrullehållare och varje gång vi nämner den så skrattar maken. Vi hittade en liten, liten loppis hemma på gården hos någon. Ägaren stod och demonstrerade trådrullehållaren för en eventuell spekulant. Hon berättade att många gör om dem till toarullehållare, det är såååå shabby chict och i tiden. Maken såg att jag stod och studsade. Nä sa spekulanten, den vill jag inte ha. De hann nog inte ställa ner prylen på golvet förrän jag gjorde en mollbergare med skruv över bordet med porslin och jag vet inte allt, dök ner på andra sidan och reste mig snyggt med trådrullehållaren i min hand. Maken skrattade så han hade tårar i ögonen. Japp nu blev den min för 20 riksdaler.
Ha nu en rikgtig härlig helg, så ses vi snart igen!!
Kram,
Regina

onsdag 18 augusti 2010

Det blir inte som man tänkt sig....

Det blir inte alltid som man har tänkt sig...min plan var att i lördags åka till Arboga medeltidsmarknad och sedan göra en loppisrunda. Lilla dottern och jag var ju solokvist, så det skulle bli så kul. Fredag kväll kände jag att något var på gång, natten var inte kul och lördag morgon var det ett helt företag att ta sig ur sängen...ichias. Maken skulle skjutsas till stan för att fortsätta med buss till GP i speedway i Målilla. Jag proppade i mig några värktabletter och informerade dottern om inställda planer. Men hur det var började jag känna mig lite mer rörlig så vi åkte på en liten tur till Strängnäs ist. Oj vad mycket mysiga butiker det fanns där. Vi besökte bla Bisse Beth, vi fikade på Blå koppen och sen fyndade jag i butiken Zinnia. Garden Girl midjebyxor såldes ut med 50% rabatt och likaså vackra kaffemuggar.
I sommar har jag varit på små utflykter och jag har hittat lite smått och gott. Flera par gamla glasögon, en packe med gamla, vackert handtextade brev, gamla stämplar, en gammal press för läskpapper. Den vackra anteckningsboken och pärmen med kom-ihåg-lappar är köpta på Chilli i Örebro.
Jag lovade ju att visa bilder från min planteringshörna, nu när jag "möblat" - som Lotta på Bråkmakargatan säger. Men vet ni...det blir inte som man tänkt sig...vi har mygginvation här. Det går överhuvudtaget inte att vara ute. Bara att ta sig från ytterdörren till bilen när jag ska till jobbet och vice versa när jag kommer hem är en skräckupplevelse, det är som att dra på sig en enormt stickig overall. Armar, ben och ansikte blir svarta av mygg...därför blir det inga bilder...
Önskar er en fin torsdag!
Kram,
Regina