fredag 30 juli 2010

Jobbar inte telefonbolagen på fredagar?

Det är tack vare maken som ni får några bilder från mig. Ett träd har gått rakt av och ramlat över vår telefonledning som har gått rätt av. Vi är utan telefon (skönt), internet (tusan också) och TV (stackars maken). Jag felanmält men det kommer att dröja. Maken gick ut i garaget och hämtade några sladdstumpar som han tvinnade ihop och TV och internet funkar fläckvis.
Jag har äntligen stickat färdigt min yllesjal och kantat den med en bit av den 25 m långa knypplade spetsen som jag fyndade på Tradera för 90 riksdaler.
En stor bukett med Hortensia plockade jag in idag och en liten ranka med Hjärtan-på-tråd fick pryda de vita stora blomklasarna.
Hoppas jag kan publicera detta inlägg, det ser risigt ut när det gäller uppkopplingen nu. Det blåser som sjutton och de ihopknåpade sladdarna tål inte några större påfrestningar.
Kram,
Regina

onsdag 28 juli 2010

Dags att skörda...

Nu har jag kokat en första omgång Svartvinbärssaft...
De här "gamla" krukorna har stått undangömda ett bra tag, hittade igen dem här om dagen och tyckte nog att de är ganska söta ändå...
Nu har färgen torkat på skåpet och jag har pyntat lite. Terrinen hittade jag på en second hand i Trosa och den vackra, mönstrade skärbrädan köpte jag i Violans gårdsbutik Romantiska ting.
Till sist några kloka ord...
"Människan är inte var hennes skor står utan där hennes drömmar är"
"Otåliga människor är kreativa"
"Det är sättet att använda våra gåvor som gör dem värdefulla"
"Låt din intuition söka vidare bortom gränsen för ditt förstånd"
"Livet är en liten glimt mellan två evigheter"
"Var rädd om din stund på jorden"
Kram,
Regina

tisdag 27 juli 2010

Bilder från min trädgård...

Hällregnet i helgen satte P för mina/dotterns ambitioner att måla färdigt planteringshörnan, så det blev lite fix inomhus, bl.a. en djupdykning i stryktvätten. Detta ständigt dåliga samvetet värmde gott, eftersom temperaturen skönk drastiskt i o m regnvädret. I stället för bilder på planteringshörnan, visar jag lite bilder som tagits lite nu och då i trädgården. Jag har fått in några vilda Nyponrosor i min trädgård...
Fjärilsbusken har blommat fantastiskt...
Djävulsbusken eller Rödbladig Smällspirea "Diablo" har blommat med sina rara blomklasar mot det nästan svarta bladverket...
...nu är den översållad med röda frökapslar...
...den här Rosen trodde jag hade dött i vinter, så jag brydde mig inte ens om att klippa ner den. I år har den blommat som aldrig förr. Vet inte vad den heter, men den doftar sååå gott...
...tog in en knopp som får vila i den lilla glasklockan jag köpt hos Maria med Lissboden. Strödde även ut några blad för doftens skull... Min röda Klöver blommar med de allra minsta gula blommor...
I mina pallkragar växer Rädisor, 2 sorters Sallad, Dill och Persilja och Tomatplantorna är väldig kraftiga. Allt detta satte jag väldigt sent, men valde sånt som går att så om flera gånger under sommaren så någonting kanske jag kan få skörda så småningom...
Mina Pelargon Kaskad i blomlådorna är enorma och nu har Klematisen Jackmannii vecklat ut sina stora blommor...
Lev väl! Bamsekramar,
Regina

lördag 24 juli 2010

Välkommen till bords...

...kära make och lilla dotter. En sillalunch smakar bra och nu kunde vi sitta ute på altanen eftersom det blivit svalare. Vi har inget tak över vår altan och i sommar när det varit så varmt har det bara varit tidiga mornar och sena kvällar som vi kunnat sitta där. Lilla dottern har börjat måla i min planteringshörna, tack gulle dig!
Lammöron i en zinkbalja i väntan på en egen rabatt...
Tallrikshyllan i köket har fått en "ny" servis. Mor hade fyndat på Kupan och jag blev den lyckliga ägaren. Servisen heter Wawel från Polen och nu söker jag med ljus och lykta efter fler delar till denna vackra servis.
Minns ni mitt bruna skåp som jag fick av mor? Att måla om det har varit mitt senaste projekt och nu är det nästan klart. Det som är kvar är att hitta en gammaldags tapet att tapetsera på bakväggen inne i skåpet. Tycker ni jag ska göra det eller ska jag måla skåpet vitt invändigt??
Det rosa hyllpappret och de handvirkade spetsarna som mor satt upp fick sitta kvar så länge...Önskar er alla fina en underbar helg. Tack för att ni tittar in, tack för alla goa kommentarer, tack för att ni finns!
Kram,
Regina

torsdag 22 juli 2010

Om jag nyper mig i armen, upptäcker jag att det bara var en dröm då?

Egentligen skulle jag väl ha visat denna "förebild" innan jag visade min vita, shabbade gamla cykel. För så här såg det ut när jag besökte vår cykelkyrkogård bakom garaget. Naturen hade försökt att erövra dessa onaturliga tingestar och jag fick kämpa ett bra tag bland Brännässlor och hårdnackat gräs och andra växter som slingrat sina rötter kring hjulen för att jag skulle kunna återta min kära gamla Cresent.
Idag på morgonen undrade vi varför det var så mycket jord runt blomkrukan med min cerisa Pelargon, skulle precis börja skälla på katterna när jag såg att det var något som rörde sig i jorden...hu..vad kunde det vara...
...jo en stackars liten padda som antagligen letat och letat efter lite svalka. Förstår honom/henne, vi försöker ju också hitta svalka i dessa dagar.
På vår altan har jag några krukor med blommor...
Vårt gamla trädgårdsbord har blivit Pelargonbord...
Ibland överträffar verkligheten sagan. I måndags när jag kom hem från första dagen på jobbet, med liiiite tycka-synd-om-mig-själv-känsla, kom maken emot mig som en sprallig ung grabb...kom sa han och tog min hand...å där i hörnet av tomten hade han byggt en planteringshörna åt mig. Det som fanns innan var tak, golv och spalje, ett substitut för den altan vi saknade då...nu hade han snickrat väggar, planteringsbord, satt upp hyllor och snickrat ett skåp med dörr av ett gammalt fönster...ja, ni kan ju bara gissa hur många glädjetårar som fälldes den kvällen och hur många pussar maken fick. Han hade t o m letat i mina inredningstidningar för att få inspiration...Tack min kära make!!!
Nu i helgen som kommer ska allt målas eftersom en del är byggt av spillvirke, sen ska det inredas (bilder kommer!!!). Sen har jag ju mitt eget påbörjade projekt som jag vill få färdigt...hej å hå!
Ha det så gott kära vänner!
Kram,
Regina

söndag 18 juli 2010

Morgonstund har guld i mund...

Ååå vilka underbara mornar det har varit (och kvällar med). Härom morgonen vaknade jag klockan fyra och kunde inte somna om. Gick upp och åt frukost, det var nog bara jag och fåglarna som var vakna.
Busken som syns allra längst fram är en rosabrokig Berberis, ganska läcker.
I morgon börjar jag jobba igen efter en veckas semester, känns det bra, knappast. Men jag hoppas att det blir fina mornar och kvällar ett bra tag till, för dem tänker jag utnyttja till fullo, försöka sträcka ut semesterkänslan så långt det går. Har även börjat på ett projekt som jag hoppas jag ska kunna visa er snart. Å lite fler loppisprylar har jag också hunnit med att fynda.
Önskar er alla fina sommardagar!
Kram,
Regina