onsdag 30 juni 2010

Pioner...och lite annat

Den här tavlan har jag fyndat på Kupan. Vet inte vad det är för värde på den, men på baksidan finns stämpel och underskrift från en "rammakare".
Tavlan hänger ovanför skänken och på skänken står några rosa, ljuvligt doftande Pioner.
Hos Tildas mamma köpte jag en fågelbur i zink. Den har jag spaylackat i vitt och placerat en Hjärta-på-tråd i.
Ha det så härligt och njut av alla vackra dagar!
Kram,
Regina

Smultronsschersmin...

Här avlöser blommorna varandra. Idag plockade jag en bukett med ljuvligt doftande Smultronschersmin. Doften väcker många barndomsminnen för där jag bodde fram till jag var nio år växte två stycken Smultronschersminer, en på var sida om vår veranda. Kanske är min Schersmin en del av någon av dessa buskar, eftersom mor och far grävde upp en planta när de flyttade till nästa hus och när jag flyttade till eget hus grävde jag upp en planta hemifrån. Ett sommarminne från när jag var liten var när min syster och jag fick dela på ett 1/2-liters paket glass, tre-smak skulle det vara, päron, vanilj och jordgubb. Gissa om det mättes noga, ingen skulle ju få en millimeter mer än den andra.
Önskar er en underbar dag!
Kram,
Regina

tisdag 29 juni 2010

Rosa Lupiner

Ååå vad jag njuter av alla blommor...men det går så fort...jag vill hålla kvar dem lite längre, när de blommat över är det ju så långt tills nästa gång....Lupiner är så vackra och vilka underbara färger det finns. Dessutom gillar jag den kryddiga doften. Här är en bukett med bara rosa Lupiner.
Får jag presentera Sylvester, en gosig nalle från Bukowski. Jag är en ganska barnslig själ och det vet maken om. När jag berättade att jag saknade min barndoms nalle, köpte han den här till mig.
På pelarbordet ligger den här vackra bibeln som jag fyndade på loppis, den är från 1816 och så vackert sliten.
Önskar er en fin vecka, några har semester (lyckostar) några stretar på ett tag till, men alla kan vi njuta av det underbara sommarvädret. Igår kväll ville jag aldrig gå in, så ljuvligt...
Kram,
Regina

söndag 27 juni 2010

Midsommar...

Vilken underbar midsommarhelg! Vi började midsommarfirandet med att gå på bröllop och sedan på efterföljande fest. Tänk vad vackert det är med sommarbröllop.
Tidigt på midsommardagen vaknade jag av ett uppfriskande sommarregn. När det var dags för frukost var himlen blå igen. Mycket god mat har vi njutit av. Lilla dottern gjorde hjärtepotatisar till sin mor.
Den här friska, frysta citrontårtan är ett måste varje sommar.
Här är receptet om någon skulle vilja prova:
2 äggulor
1dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av 2 små citroner
1 burk Creme Fraiche (2 dl)
2 äggvitor
1 1/2 dl vispgrädde
Till formen:
4 - 5 smulade Digestivekex
Citronmeliss till pynt
Blanda äggulor, socker, vaniljsocker, citronskal och saft. Vispa i Creme Fraiche. Vispa upp äggvitorna till hårt skum och läg på citronsmeten. Vispa sedan upp grädden och blanda allt till en pösig smet. Täck botten på en pajform med kexsmulor och häll i smeten. Täck med Gladpack och frys minst 5 timmar. Ta fram 30 min före servering (jag garnerade med lite överblivna jordgubbar också).
Den här lilla fågeln, en Rödstjärt, har byggt bo vid takfoten på vårt garage och nu flyger hon/han (?) in och ut ur boet för att mata sina ungar.
Hoppas att ni alla har haft en underbar midsommarhelg. Det har varit så skönt väder, vi har varit ute hela dagarna och bara njutit.
Kram,
Regina

torsdag 24 juni 2010

Snart midsommarafton....

...om mindre än tre timmar är det midsommarafton...det är en stund kvar innan solen går ner....himlen är blå...och det doftar så friskt och gott av blommor och grönt. Det är så underbart vackert så att jag tror att jag inte bryr mig om att sova i natt....


Med en bukett av de blommor som blommar nu önskar jag er alla som kikar in här en riktig



UNDERBAR MIDSOMMAR!

Kramar,
Regina

tisdag 22 juni 2010

Blå, blå himlar...

...när jag gick ut i morse för att dricka dagens första kaffe såg jag upp mot himlen och fick en sån där härlig pirrande känsla i magen.....sommarhimmel.....sååå blå och underbar....lycka över att just jag får uppleva detta!!
Plymspirean ser nästan självlysande ut i morgonsolen...
Aklejan dansar i morgonsolen så kjolen står rakt ut...
Vi har haft en underbar helg då vi gjort en liten round-trip. Först var vi i Kristinehamn där lilla dottern träffade en kär vän. Vi sov på vandrarhemmet Gula Villan i Karlsborg, med utsikt över fästningen och Vättern. Efter en utsökt frukost for vi vidare mot Bodafors och Pelargonmuseet där underbara Maria visade och berättade om helt fantastiska Pelargoner. Sist, men inte minst besökte vi rara Violan och hennes underbara Gårdsbutiken Romantiska ting. Där skulle jag kunna ströva runt i timmar, det blev många "ååå" och "en sån...". Viola har bloggen Violas romantiska hem och nätbutiken Romantiska Ting. Jag hade även tur att träffa Lisa som målar underbara akvareller. Som ni ser passade armbandet, som jag vann i utlottningen hos Min lilla veranda, mig såå bra.Många kramar till er alla som läser dessa rader och njut av en underbar midsommarvecka!
Kram,
Regina

torsdag 17 juni 2010

Thérèse Bugnet...

...är namnet på min tidigt blommande kandensiska ros och den är härdig ända upp till zon 6. Jag har konsulterat min granne som jag fick plantan av. Den är otroligt tacksam och blomvillig. Här är före bilder på mitt pelarbord som jag köpte på Pingstkyrkans loppis för 50 riksdaler...
Nu är bordet äntligen målat. Jag vill så gärna shabba det lite men vet inte riktigt hur jag ska göra. Ramen med madonnabilden i har jag också målat, den har jag slipat lite på med ett sandpapper för att prova. Jag hade sån otur förra söndagen, jag började tidigt på morgonen med att plantera om Pelargoner som vuxit ur sina krukor. På eftermiddagen kom en riktig störtskur och flera av de vackra utslagna blommorna gick av. Jag plockade in dem och satte i en vas tillsammans med ett par Ormbunksblad. Här ser ni även en annan form på en madonna. Den här är gjord av en keramiker i den gamla stadsdelen i Gävle, tyvärr har jag glömt namnet på henne. Det är en ljuslykta och när man tänder ljuset ser det ut som madonnan har en lysande gloria.
Ormbunken lämnar så vackra skuggor i kvällssolen.... Önskar alla goa bloggbesökare en riktigt mysig fredag! Å tack för alla fina kommentarer ni har lämnat, jag blir så otroligt glad och de värmer ska ni veta.
Kram,
Regina

tisdag 15 juni 2010

A rose is a rose is a rose

Hittade en liten vit kanna på loppis här om sistens. Det var så fint att sätta en liten rosenkvist i kanna och ha på köksbordet.
Den här Rosen är ljuvlig, jag vet inte vad den heter. Blomman ser ut som en marsipanros när den slagit ut...
Tänk att jag blivit en turgumma (är det slut på tur i kärlek då?). Jag vann andra pris i utlottningen hos Marie med bloggen Min lilla veranda. Vinsten var ett tufft armband från Tree, på plattan står det:
There is only one happiness i life, to love and to be loved
Jag är överlycklig och skickar en extra kram till Maries son Benjamin som drog lappen med mitt namn på.
I nästa inlägg kommer jag att visa det lilla pelarbordet som jag fyndade på Pingstkyrkans loppis, nu är det äääääntligen färdigmålat.

Kram,
Regina

Sagoslott

Jag kan inte låta bli att visa bilden på Stora Sundby slott en gång till. Detta sagoslott ligger vid Hjälmaren Södermanland. Det har anor från 1300-talet. År 1824 köpte greve Carl De Geer slottet, men hans hustru tyckte att slottet var ganska fult, hon ville istället ha en riddarborg eftersom hon var inspirerad av historier om den ädla riddaren Ivanhoe. Författaren till Ivanhoe hade låtit en arkitekt Peter Fredrick Robinson uppföra en underbart, vacker riddarborg i Wales. Sagt och gjort, greve Carl skickade ritningarna på slottet till denne arkitekt. År 1848 stod slottet klart, såå vackert. Fyra stora torn symboliserar årstiderna, tolv mindre torn symboliserar månaderna. Slottet har 52 rum, ett för varje vecka och 365 fönster, ett för varje dag på året. Är inte det romantiskt????

Mer om slottets historia och annan information, kan ni läsa om här. Har ni vägarna förbi i sommar är det verkligen en upplevelse. Första gången jag såg slottet tog det helt andan ur mig.

Ha en fin tisdag alla fina bloggbesökare!
Kram,
Regina

lördag 12 juni 2010

Vårt härliga sommarsverige!

Alldeles snart ska vi åka iväg på studentfirande. Det blåser halv storm, regnar och är endast 12+. Det är inget bra väder för studentfirande, grannens partytält har flugit all världens väg och vi har sett några tunnklädda tjejer på stan, med långa bara ben och bara axlar. Men studenternas sprudlande lycka över få springa ut i framtiden, kan inget väder dämpa. Grattis till alla glada studenter idag!!!!


Under somrarna brukar vi ta lite turer runt om i länet och ibland lite längre bort. Här kommer bilder på några av våra guldkorn....
Stendörren, Södermanland
Stendörren, Södermanland
Hönö, Göteborgs skärgård
Norrtälje
Lysekil
Lysekil
Lysekil
Stora Sundby slott, Södermanland
Tunaberg, Södermanland
Tunabergs kyrka, Södermanlands äldsta bevarade träkyrka
Någonstans söder om Hamburgsund, västkusten
Hamburgsund
Som ni märker har sjöar och hav en märklig dragningskraft på mig. Något som jag älskar är att se ut över horisonten eller stå på ett berg med vidunderlig utsikt. Ett drömresemål för mig är Predikstolen i Norge.
Önskar er en riktig fin helg!
Kram,
Regina