lördag 29 maj 2010

Jag hatar och älskar [M]myrorna...

Oj oj oj sa jag oroligt till maken, nu har jag nog skrämt bort mina besökare och bloggvänner genom att visa bilder på ormar. Men ni har varit så snälla och lämnat kommentarer och samtidigt berättat om hur läskiga ni tycker ormar är. Jag är faktiskt både rädd och lite fascinerad av ormar, men de ska vara på avstånd. När jag tog bilden använde jag zoomen och så länge jag ser ormen är det ok, men hade jag stått på gräsmattan och ormen försvunnit, då skulle jag tycka att det är riktigt läskigt. Den här skräcken som många människor känner för ormar, känner jag istället för skogsmyror...ibland är inte rädsla/fobier riktigt rationell. När det gäller ormar är det nog något som är djupt rotat hos oss. Även våra husdjur hundar och katter har det här med sig genom beteendet att trampa runt på platsen där de ska lägga sig, just för att förvissa sig om att det inte finns några ormar. Nu kommer det antagligen aldrig att bli några fler bilder på ormar. Vi har bott här i 25 år och det är tredje gången jag ser en huggorm på tomten.
Idag har det varit ömsom sol och ömsom regn, åska, blåst och ganska kallt. Kvällen har ändå varit underbar med sol, blå himmel och hög luft.
Här nere är en superdålig bild på överdelen av mitt nya skåp som jag fått av mor, det är hon som haft rosa hyllpapper och hyllremsor. Nu ska skåpet bli vitt...
Även om jag hatar myror irl så kan jag ibland faktiskt älska att gå på Myrorna. I fredags hade jag turen att hitta jättefina böcker från 15 - 30 kr. Här kommer bilder från böckerna...

I dag har vi varit i Mariefred hos min mor och hela familjen avslutade vistelsen där med ett besök på Gripsholms slott för att lyssna på en pianokonsert med stycken av Chopin som firar 200 år. Vilken härlig miljö...jag bara njöt av underbar musik och solstrålarna som letade sig in genom de vackra gamla fönsterna.

Önskar er en underbar fortsättning på helgen!
Kram,
Regina

måndag 24 maj 2010

Oj vad det blommar...

Tänk vad det blommar ute. Så fort jag kommer hem från arbetet springer jag in och hämtar kameran för att gå på jakt efter nya motiv, det vill säga nya blommor eller växter som slagit ut. Jag är överlycklig för i år blommar mitt Åkerö-träd för första gången. Det är sju eller åtta år sedan vi planterade trädet. Åkerö ger frukt väldigt sent, så man får ha tålamod och vänta på de första blommorna och senare äpplena. Åkeröäpplen är de godaste jag vet. Hoppas att det inte blir mycket kallare nu så att humlor och bin inte gör sitt jobb.
Äppelblommorna nedan kommer från vårt Transparence Blanche träd. Blommorna är så vackra och trädet ger så mycket frukt varje år.
Mina Löjtnatshjärtan lever en tynande tillvaro bland mängder av Kirskål. Det ska jag försöka åtgärda så snart jag kan.
I år har jag mängder av Förgätmigej både blå och vit.
Den här "exotiska" växten tror jag heter Trollbär om jag inte minns helt fel. På hösten blir busken full med klasar med vita bär.
Vi har haft besök av ormar under de två sista helgerna. Den här Kopparormen kunde inte lilla dottern låta bli att lyfta upp, hon älskar ormar. Hon fick stränga order att inte lyfta den nära svansen eftersom de då kan tappa den. Nästa orm var inte riktigt lika trevlig.... En ganska stor Huggorm hade lagt sig i solskottet precis bredvid vår altan. Den låg där hela eftermiddagen och sov i solen. Vi grillade på altanen på kvällen och satt där ute, men inte blev ormen rädd inte.
I fredags var vi och hämtade min mor och dessutom hämtade vi ett jättestort skåp som hon haft i köket och som jag har fått. Hennes kök är ganska litet så det blev verkligen mycket plats nu. Jag ska fota skåpet så ni får se förebilder för nu är skåpet brunmålat. Skåpet består av två delar, nederdelen har ett skåp med dubbeldörrar och två lådor. Överdelen har ett skåp med dubbla glasdörrar och mellan de två delarna är ett större öppet utrymme att ställa saker. Tyvärr var nog skåpdelarna lite för tunga för mig, även om vi var två som bar, för jag har vansinnigt ont i ryggen efter att ha kånkat skåpdelarna upp och ner för trappor för att få hem det. Attans vad tungt det var.
Önskar er en riktigt fin fin vecka!
Kramar,
Regina

fredag 21 maj 2010

Skam den som ger sig...

God kväll alla goa, vackra besökare!

Nog hade jag tänkt att ett nytt inlägg skulle komma ganska snart efter det förra, men i veckan som gått har jag varit trött på kvällarna. Fönsterna i vardagsrummet har tvättats och endast lite enkel dekoration har getts plats. En "ny" gammal klocka har fått sin plats på väggen.
Jag har ingen tur med blomman Plättar-i-luften, men Hjärtan-på-tråd trivs tydligen bra hos mig. Den här står i mitt lilla fönster i hallen och den ser ut som ett litet vattenfall där den hänger ner över fönsterbrädan. Det var ingen idé att försöka fortsätta vira den runt cirkeln av ståltråd.

Min gamla kaffekvarn har fått behålla de färger som den hade när jag köpte den på någon loppis för många år sedan. Lite charmig är den. Jag har aldrig provat att mala "riktigt" kaffe med den. De kaffebönor som finns i behållaren är endast för dekoration.Till sist måste jag visa mitt senaste inköp. På Blocket hittade jag en sådan här pigtittare, men den var tydligen såld sedan flera dagar, fast annonsen var kvar. Sen hittade jag en till, men där hade det blivit auktion på pigtittaren, priset var avsevärt högre än vad de begärt i annonsen. Jaha, men skam den som ger sig. Knäppa lilla jag googlade på ordet pigtittare och fick en träff på Kuriosaboden i Arboga. På en av bilderna fanns "min" pigtittare med. Efter kontakt med Carina åkte lilla dottern och jag till Arboga och pigtittaren blev min. Glaset är lite dimmigt, men det är originalglaset som sitter i. För att fira gick vi på konditori på det lilla, kullerstenslagda torget i hjärtat av Arboga. Å vad vi hade det mysigt. Nu önskar jag er en riktigt härlig helg! Varmt och fint ska det bli här hos oss och i morgon ska jag ta med mor på en shoppingrunda i vår stad.
Kram,
Regina

måndag 17 maj 2010

Träningsvärk i armarna....

Vilken underbar helg det har varit! Hela lördagen var vi ute i trädgården och jobbade. Solen sken och det var underbart varmt och skönt. Tyvärr har vintern gått väldigt hårt åt träd och buskar. Min stora fina klätterros är helt död, nu klippte jag ner det helt och hållet så får vi se om det kan komma några skott nerifrån roten. Tujor och Cypresser är bruna upp till den nivå som snön var som högst, drygt en meter. En Kryplingonoxbär som jag skulle flytta, var även den död. Jag har haft ett stenparti tidigare, men beslutat att ta bort det. Sent på eftermiddagen tog jag ett stort spett och började lossa och flytta på stenarna, men fick ge mig när jag efter en stund inte orkade lyfta spettet. Efter en hel dag med tungt kroppsarbete var krafterna slut. Då tände vi grillen, det var premiär för året. Under söndagen började jag med lite olika projekt inomhus. Jag håller bland annat på att måla lite saker som jag hittat i mina fantastiska gömmor. Den här gamla skolplanschen fick också komma in från gömmorna, tillsammans med en med ormar på. Den blev populär hos lilla dottern som norpade den direkt.
Samtidigt fick skänken en liten ansiktlyftning...
Min mamma fick för sig att hon ville ha en ny spegel, kravet var att den skulle vara större än den hon hade. Jag har aldrig tänkt på vad hon haft hängande i hallen. Precis...den här fina spegeln. Själv hade jag en stor spegel som stod undanstoppad i förrådet så vi bytte helt enkelt..bytt bytt...nu hänger den här i min hall.
Träskålen som står på byrån i hallen har ni sett förut, men det är kul att fylla den med nya saker, gamla tändsticksaskar, Magnecylask i plåt och lite annat smått och gott.
Här är den vackra bokgömman som jag köpte från Enkla Ting, här gjorde jag ett inlägg där jag visade underbara saker från den nätbutiken.
Rara Kajsa som har butiken skickade med ett par extra gåvor, ett litet ansikte i betong och den här underbara tofsen - såg precis Maria Montazami på TV och jag kan faktiskt förstå att man kan ha tofsar som last - för se vad fint det blev att hänga tofsen i nyckeln till mitt stora, gamla skåp.
Jaha då har en ny vecka börjat. Vad härligt det är att saker och ting har ordnat sig för nu känns allt mycket lättare och jag är så full av energi. Tänk att vakna måndagmorgon innan klockan ringer och bara känna....tjoho och skutta upp ur sängen! Det gäller att ta vara på den positiva känslan och spara den, för vi vet ju att livet går lite upp och ner, då kan det vara bra att ha lite i reserv. Men just nu har jag överflöd, så jag fortsätter att dela med mig....
Energikramar till er alla goa!
Kram,
Regina

fredag 14 maj 2010

Glädje...

...känner jag idag. Riktigt stor glädje som gör mig lugn och känns som balsam för själen. I ett par inlägg för en tid sedan berättade jag att det blåste motvind och kändes lite för tufft för att det skulle vara okej. Tänk att det har ordnat upp sig, jag har inte riktigt tagit in det ännu, men känslan av glädje är obeskrivlig. Jag vet att jag hela tiden låtit kryptisk, men det har varit mycket personliga saker varför jag inte gått in på det i detalj. Något som jag vill dela med mig är min glädje över de fina vänner jag har, som stöttat mig helhjärtat. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag tänker på dem och hoppas att jag kan finnas vid deras sida när de behöver en vän. Även ni kära vänner - trots att ni inte vetat vad det handlat om - har sänt mig tröstens ord, styrka och kramar och det har hållit mig uppe. Bloggen och ni vänner har varit en "fredad zon". På vägen har jag läst att det ibland inte är en dans på rosor hos er heller alla gånger och jag hoppas att jag har kunnat förmedla tröst och styrka med mina ord, till er.


Jag känner också en stor glädje över att jag har haft turen att vinna två utlottningar. Den här vackra termometern vann jag hos Anna med den underbara bloggen Ljuva Lantliv. Nu sitter den på väggen i hallen, så jag kan se den och glädjas åt den varje dag.
Jag hade även glädjen att vinna utlottningen hos kreativa Sandra med bloggen Livet som pysselkiis. Besök hennes blogg och kika på alla otroligt pillriga, virkade, söta figurer som hon gör. Tävlingen var i samarbete med Tefrossa och jag fick välja ett te och en fin chokladkaka. Teet jag valde är ett grönt te med smak av päron och grädde. Lilla dottern tycker att teet smakar som isglassen Piggelin. Här har jag dukat upp till en mysig testund.
Några av er har frågat om det är en vanlig Kastanj som jag drivit fram och det stämmer. Idag ser den ut så här efter regn och en begynnande värme.
De gula gulliga Gullvivorna har slagit ut...
...likaså de ljuvliga Fänrikshjärtana...
...och här kommer en stoooor och ståtlig Vinbergssnäcka.
Nu ska jag ta mig en härlig kväll med fredagsmys och helgen kommer att bli den bästa på mycket länge...jag är sååå glad. Min glädje vill jag dela med er...ta för er kära vänner!!!!
Kram,
Regina

tisdag 11 maj 2010

Ett GUL[ligt] inlägg...

Hej svejs!

Jag blir så glad varje gång jag får en award och nu har jag fått en award av gulliga Nettan med bloggen Nettans lantliga. Denna award innebär att jag ska berätta 7 saker om mig själv och eftersom jag fått denna award tidigare så det finns några saker om mig här och här. Denna gång skickar jag inte denna award vidare.
Sen har jag fått en utmaning också från gulliga Helena med bloggen Mysigt hemma. Utmaningen innebär att jag ska visa den 10:de bilden i mitt bildarkiv. Jag blev jätteglad när jag såg vilken bild det var....mitt hörnskåp som tidigare var i furu och med träknoppar. Här visade jag hörnskåpet när det var nymålat i vitt och med nya handtag i tenn.
Nu över till andra guliga grejer. Lite försiktigt gult, bara lite i mitten...hela vår gräsmatta är full av Vitsippor, har aldrig sett på maken vad blommor...
...lite mera gult, krispiga, gnisslande gula Tulpaner...
...ännu mera gult, Forsythian, som blommar på bar kvist med underbara klockor...
...sen några härliga, gula påskliljor, lite sent men ack så vackra...
...och till sist en mycket tidig och blomvillig ros...ouupps, det här var ju tokigt, Maskrosor. Näääeej...*fniss*
Karin Boye sa att det gör ont när knoppar brister och när man ser dessa übergigantiska Kastanjeknoppar så förstår man det. Mitt Kastanjeträd är jag mycket stolt över. Idag är det ca 2 m högt och jag har dragit upp det från en nöt. Det finns ett träd till här i bygden som jag drivit upp. Det gav jag bort i present, planterat i en stoooor kruka när trädet var ca 70 cm högt. Att driva upp Kastanjeträd från en nöt är både spännande och tålamodskrävande.
Nu govänner är det kväller. Jag önskar er en fin fortsättning på veckan, så hörs vi snart igen!
Kram,
Regina

lördag 8 maj 2010

Nya inköp, fynd och dax att gå fram med dammvippan...

Här är hon...den vackra madonnan jag köpte av Lena Ett vitare hem. Madonnan är bara helt underbar. När vi var i Örebro besökte vi butiken Nice och där slog jag äntligen till och köpte lattemuggen från Green Gate som jag suktat efter så länge. Mönstret heter Chloé off white. Ett paket servetter - mönster Claudia white - fick också följa med hem, liksom den lilla pokalen i tenn.
Den här gamla symaskinen har fått flytta in från makens (?) garage. Den har stått i svärmors stuga på landet och kom hem till oss när hon sålde stugan. Symaskinen är helt fungerande och maken ville ha den kvar eftersom det går så bra att sy båtkapell med den. Gamla gedigna maskiner klarar bättre av de kraftiga tygerna. Jag hoppas att han tänk att han själv ska sy...ni vet ju om min ångest för symaskiner, för nytillkomna besökare kan ni kika här.
Här syns även några fynd från förra helgen. Fotogendunken, rostig och patinerad, men i toppenskick, inga bucklor eller hål, den tyckte maken att jag skulle ha. Han hittade även den gamla träbacken från Old Eskil, ölbryggeriet som fanns i Eskilstuna en gång på tiden. Jag älskar gamla träbackar och trälådor, gärna med text på. För uppmärksamma ögon vill jag tala om att det är damm som ni ser på symaskinens underrede, tänkte inte på att det inte var dammfritt i makens garage, utan flyttade in symaskinen helt ovetande om att den kanske behövde dammas av också *försöker skämta men skäms lite*.
Det blev mycket om min underbara make i detta inlägg och ytterligare ett av hans bidrag får avsluta dagens inlägg. Denna mini, mini oljekanna förärade han mig med.
Önskar er alla en underbar helg, med allt som förgyller er tillvaro!
Bamsekramar,
Regina