onsdag 31 mars 2010

Påskblommor

I går arbetade jag hemma, det är någonting som jag uppskattar med mitt arbete. På förmiddagen kikade jag ut genom fönstret och fick se en riktig "vårbukett" med småfåglar i min Rosenapel. En Domherre (hona), en Grönfink, en Talgoxe, en Blåmes, en Rödhake och en Bofink. På eftermiddagen sken solen och det var lä och så varmt på södersidan där vi har vår altan. Jag tog en paus och gick ut och skottade bort ännu några hundra kilo snö, men nu med hjälp av plusgrader och sol smälter det undan väldigt bra. Satte mig tio minuter med näsan mot solen. Kom på lite senare att jag glömt att äta lunch...ja så är det för mig när jag arbetar hemma. På arbetet har man kamrater som påminner om lunch och fika. Inte undra på att magen lät som ett åskväder;-)

Vasen i nysilver hittade jag på Myrorna. Jag ville ha en vit Pärlhyacint, men det är stört omöjlig att hitta, den här är ljust, ljust blå. Ramen har jag målat vit.
Här är min påskbukett, vita tulpaner och vita rosor. Ser ni vad fint det blev i den vitmålade terrakottaterrinen som jag inte visste vad jag skulle göra med. Nu får den pryda matbordet i påsk. Önskar er alla en fin skärtorsdag!
Kram,
Regina



måndag 29 mars 2010

Glad-award och en liten insats för miljön...

Vilken glad överraskning! Jag har fått en Glad-award från rara Marie med bloggen Handgjorda drömmar. Det innebär att jag ska berätta om saker som gör mig glad:
Att jag startade min blogg har inneburit mängder med saker som gör mig glad. Först och främst alla underbara människor som besöker min blogg och de fina, goa kommentarer som lämnas. Sen har det betytt att jag numera ägnar mycket tid åt att fotografera och lära mig min kamera. Mitt hem har förändrats en hel del efter att jag startade min blogg. Jag har fått in ljuset och glädjen i mitt hem. Maken tycker oxå att det är roligt. Han tillverkar en massa saker, letar i sina gömmor efter prylar som han undrar om jag vill ha (ofta med ett charmigt leende). Den som är sur är väl tonårsdottern som häromdagen frågade om ALLT ska bli vitt. Numera är jag portförbjuden i hennes rum, hon som helst vill ha allt i svart t o m tapeterna. Där kunde jag lägga in mitt veto, de blev mörklila.
Att våren är på väg gör mig oxå glad. I fredags kväll när jag parkerade bilen på gården efter en lååång, tuff arbetsvecka och öppnade bildörren blev jag sittande kvar en stund. Vårt hus ligger några mil utanför stan i skogen. Tystnaden som finns här är underbar. Ingen trafik, inget larm och stoj, bara tyst. Jag drog in den friska luften som bär med sig en doft av analkande vår. Sen hör jag en ensam solosångare, en koltrast. Det är alldeles vindstilla och fågelsången är så klar och underbar med de olika turerna. Mer behövs inte för att jag ska känna hur lugnet sprider sig i kroppen.
Denna award skickar jag vidare till alla som besöker mig. Det har varit så svårt att välja ut några, jag har ju gjort det med de tidigare awarderna jag fått, så nu får ni alla som vill ta emot denna.
Mor blev jätteglad över att få nygräddade våfflor, som jag trodde hade hon inte ätit våfflor på jättelänge. Vi var sen ut på loppis och besökte några butiker, men jag kom faktiskt hem tomhänt. På kvällen släckte vi ner alla lampor, datorer och TV-apparater för miljöns skull under en timme Earth Hour. Vi tände stearinljus och invigde den nya ljuskronan. Sen spelade vi Yatzy och pratade och hade mysigt. Egentligen skulle vi införa en Earth Hour en gång i veckan, det vanliga är att dottern sitter på sitt rum och chattar med sina kompisar, maken tittar på TV och jag bloggar, läser eller handarbetar/pysslar och lamporna lyser lite här och där. Många tycker det är löjligt med Earth Hour och menar att det inte ger någon effekt på klimatet. Nä visst, men jag tror att det gör att fler blir uppmärksammade på problemet och så småningom ändrar sitt elberoende.

Nu önskar jag er alla en fin början på denna vecka innan påskhelgen. En del har väl redan påsklov, här har vi det veckan efter påsk.

Bamsekram,
Regina

lördag 27 mars 2010

Ett steg närmare påsk...

Här har det ännu inte blivit så mycket påskpyntat. Mitt äventyr med decoupage och äggkläckning tog helt musten ur mig. Tror inte ens herrn i huset (katten) har hämtat sig riktigt, ännu. Det finns färger som är kopplade till påsken, varav gult är en. Jag är inte så förtjust i gult, men när jag såg denna charmiga Ranunkel kunde jag inte motstå den. Den påminner om en Tusenbladstårta, tänk vad skaparen varit tålmodig då hon eller han lagt till blad efter blad för att skapa denna fulländade blomma.
Här tillsammans med några vackra, prickiga vaktelägg och i min favoritkruka. Den här krukan älskar jag. I min fantasi tycker jag att den liknar ett gammalt badkar som de fina damerna badade i på slotten för 200 år sedan *fniss* Det här får bli en liten början på förberedelserna inför påsk.
Nu ska jag vispa ihop en våffelsmet, jag ska vispa grädde och packa ner det tillsammans med hallonsylt och våffeljärn. Sen ska vi åka hem till mor och bjuda henne på nygräddade våfflor. Det var säkert flera år sedan hon åt det. Hon vet inte om det här så det blir en glad överraskning för henne. Vi ska oxå hinna med någon loppis och ett besök i en jättemysig butik. Få se om jag gör något fynd.
Önskar er alla en jättemysig fortsättning på helgen! Det ska bli grått och tråkigt ute så vi får väl skapa sol och glädje inne.
Bamsekram,
Regina



onsdag 24 mars 2010

Oförutsett möte...

Hej på er alla goa människor därute!

Jag måste få berätta något för er innan jag glömmer bort det. Vi bor i ett hus ute på landet och när hösten börjar övergå till vinter kan det hända att vi hör att vi fått inneboende d.v.s. en eller annan mus som flyttar in i värmen, tyvärr. Nu hände inte det när den här långa vintern kom. En kväll när midvinternattens köld var hård (-23 och ni vet ju hur mycket snö det har varit då det var som mest) satt jag vid mitt skrivbord i mitt arbetsrum och bloggade. Skrivbordet står med kortsidan mot fönstret, vrider jag huvudet åt vänster ser jag ut över tomten. Den här kvällen var det sent och det var bläckmörkt ute. Plötsligt hör jag att det rasslar i väggen under fönstret...jaha tänkte jag, nu har de iaf kommit in de små rackarna. Men vänta...ljudet kommer utifrån...är det katten ute som ser att det lyser i mitt fönster och försöker hoppa upp på fönstret? Neej inte det heller. Då reser jag mig upp och trycker näsan mot rutan för att se vad det är som låter utanför fönstret. Det är lite svårt att se för det blänker lite i rutan...ja men vänta...där är något...och så tittar jag rakt in i ögonen på...
...en ÄLG. Hörrni tror ni jag skrek till. Där står jag med näsan tryckt mot rutan och på andra sidan rutan står en älg och glor in rakt på mig. Maken kommer sättande för han tror jag håller på att bli mördad...minst! Jag bara pekar ut genom fönstret med ett darrande finger, helt oförmögen att säga ett ord. Maken gör lika som jag...trycker näsan mot rutan och håller på att ramla baklänges när har möter den närsynta, plirande blicken från älgen på andra sidan rutan.
Ja och vad gör då älgen där...jo han står och tuggar i sig blomknopparna som ska bli årets stolthet på min Rhododendronbuske. Nä nu jä....plötsligt kommer ilskan över mig...till attack! Försvara det som går att försvaras...ilsket bankar jag på rutan och älgen far upp i luften och iväg runt hörnet på huset. Maken och jag älgar...självklart...vi älgar efter älgen, fast inne i huset. Släcker ner lamporna i huset och tittar ut på baksidan av huset. Månskenet lyser över snön och där står fyra (4!) älgar med snö upp till magen. En mumsar på Syrenerna, en mumsar på Vinbärsbusken, en mumsar på Silverpäronträdet och den sista står och flåsar efter närkontakten med de där två galna människorna.
Medan ni hämtar er från min berättelse återgår jag istället till förra helgen. Ljusstakarna är ett till av fynden jag gjorde på loppis, jag tror inte det spelat någon roll vilket pris de hade begärt, dom skulle jag ha. Tycker de blev fina på min skänk i matrummet. En rostig gammal bricka har fått lite fler rostiga saker att samsas med.
Ringklockan som ligger här är ganska häftig. Det går att öppna den och laga den om nu mekaniken (eller är det en liten mekaniker där inne?) skulle gå sönder.
Jag önskar er alla en god natts sömn och en kreativ och underbar torsdag. Vi ses snart igen!
Bamsekram,
Regina

måndag 22 mars 2010

Ett kryddigt inlägg

På bänken i köket har en gammal trälåda fått sin plats. Däri förvaras goda olivoljor, torkade och färska kryddor, vilken doft. Det går inte att låta bli att dra lite i bladen och sen känna doften på händerna och i köket. Mmmm....
De fina lerkrusen med kryddor och senap passar bra tillsammans med salt och pepparkaren i form av en vitlök och en mussla. Önskar er alla en underbar fortsättning på veckan!
Bamsekram,
Regina

lördag 20 mars 2010

Underbar vinst och påsken...vems högtid är det?

Hej på er alla goa och härliga vänner!

Äntligen är jag hemma när det är dagsljus och kan fota den underbara vinsten jag vann i utlottningen hos rara Jeanette med bloggen Jeanettes hus. Har ni sett så otroligt romantiskt paketet var inslaget.
Tavlan är helt underbar och jag återkommer med bilder när jag har satt upp tavlan, för jag ska göra om platsen där tavlan ska hänga.
I paketet fanns oxå den här ljuvliga struten, med de vackra orden "Du är den enda jag, Du nånsin kommer ha" och ett romantiskt hjärta i fil-de-fer. Tack snälla goa Jeanette.
Ja och min undran över vems högtid påsken är, kan jag nu bekräfta att det är katternas. Jag hade ju liiiite problem när jag skulle skapa vackra decoupageägg. I skuggan spanade jordens smartaste fjädertjuv. Han följde varje rörelse jag gjorde för att kunna vara på hugget om jag skulle råka glömma bort att övervaka mina fjädrar. Klart att herrn i huset (katten) är smartare än jag och så här ser resultatet ut.....
Det här med att blogga har fört med sig så mycket positivt för mig och en sak är att dela med mig delar av min vardag och sådant som jag tycker är kul och som jag mår bra av. En viktigt sak blir då alla foton som visuellt (ibland) är ihopkopplade med texten. Jag har inte en så avancerad kamera, men jag kan göra manuella inställningar på den. Det betyder att jag experimenterar hej vilt och det är sååå roligt när jag någon gång får till ett foto som jag känner mig nöjd med. En sak som jag gillar är blommor och det är ju inte svårt att förstå att jag har fått pippi på att fota blommor. Här kommer en liten kavalkad med foton på en mininarciss, hela blomman är 30mm i diameter.
Nu ska jag ut i solskenet och njuta, men det får bli i lä för hos oss blåser det rejält. Ha det så gott mina vänner och njut av helgen.
Bamsekram,
Regina

onsdag 17 mars 2010

Loppis på museum?

Kan ett museum ordna en loppis? Ja, Eskilstuna stadsmuseum hade loppis i lördags så vi styrde kosan dit. Oj vad många som ville komma in och göra fynd. Det fanns möbler, böcker, leksaker, porslin och mycket mer. Bland annat såldes en del rekvisita från Barnkulturcentrum som lades ner för ett antal år sedan. Jag hittade en byggsats, helt ny i sin originalförpackning och blocket med delar är ganska stort 50 x 35 cm.
På baksidan finns en bild på hur teatern ser ut när den är ihopbyggd. Det här kan vara roligt att roa sig med någon dag när det regnar. Jag var även in på Kupan, Röda Korsets second hand och hittade två bedårande tavlor. Jag blev aldeles öm i hjärtat när jag såg dem. Båda blev mina för 10 riksdaler. Inte vet jag var jag ska hänga upp dem, men med hem till mig skulle de.

På stadsmuseets loppis hittade jag flera gamla biblar från 1800-talet, med vackert typsnitt, de kostade 10 riksdaler styck, liksom den här lilla psalmboken från 1819 med läderpärm och ett svart fodral till. Påskäggen är över 50 år gamla och kommer från min svärmor. Spetsen hittade jag på en annan loppis, nästan gratis, liksom nysilverfatet.
Hittade oxå en smörsnäcka i nysilver med en insats av glas. Jag är riktigt nöjd med mina fynd och förstås sugen på att fynda vidare kommande helg, men vi får se.
Kram på er alla och kom ihåg...be careful out there!
Regina

söndag 14 mars 2010

Ett inl(ägg) som fastnar...

Här sitter jag nu mätt och belåten. Vi har ätit våfflor med hallonsylt och vispgrädde. Yummi! Det var så länge sedan för mitt våffeljärn, som jag köpte 1800 kallt på hösten, gav upp innan jul efter lång och trogen tjänst och det var inte förrän igår som ett nytt införskaffades. Det fungerade superbt, non-stick, jag säger bara det, vilken uppgradering.

Här sitter herrn i huset, alltså katten, och spanar efter småfåglar. Han har tagit sig en plats och har sin egen lilla fönsterruta att kika igenom. Gu nåde den katt som vågar sig i närheten när herrn är på spaningsuppdrag.
Och kära vänner...det var nog tur att ingen av er såg mig igår. Endera skulle ni skratta ihjäl er eller bara skaka på huvudet.
Regina gjorde decoupage igår, så det så.

Jag har aldrig prövat det tidigare. Köpte några äggstommar, penslar, decoupagelim/lack, spets, silkespapper och snören, för nu skulle jag göra fina ägg. Ja till slut undrade jag om det här var någon form av straff för någonting som jag inte visste jag gjort fel. Jag hade lim överallt och papper, fjädrar, snören och rester av juteväv hade klistrat sig fast på fingrarna, i pannan, på bordet och på handtaget på min kaffemugg. Katten hade snott några fjädrar och såg ut som han letade efter innehållet, ja hönan alltså. Fingrarna satt fast i varandra och det jag skulle klistra på äggen fastnade på händerna. Jeansen var fulla med fjäderludd, penseln hann torka medan jag försökte slita mig loss från diverse dekormaterial. Jag säger bara det att bli rullad i tjära och fjädrar...peanuts. Jag vädjar...tyck om mina ägg...det var en bedrift att åstadkomma dem och jag kommer inte att göra fler.
Nu måste jag se efter vad katten gör. Det är mörkt ute nu och då ser han ju inte fåglarna ute längre, men jag har nog sett hur han spanar på mitt silverfat med äggen på, än så länge finns det ju några fjädrar kvar...
Ha det riktigt gott nu kommande vecka. Jag har gjort några små fynd i helgen som jag vill visa.
Kram,
Regina

fredag 12 mars 2010

Va? Fredag? Redan?

Var tog veckan vägen?? Det går ju tokfort det här...och härligt väder har det varit...det där som hände i morse (stora snöflingor och 3cm på backen) har jag redan glömt...medan takdropp, sol och vatten som forsar fram i miniälvar på gatorna...är som kraftfulla vitaminpiller...
Ja och om det sprattlade i benen i måndags så sprattlar det ju inte mindre efter kvällens Let's dance, finns det något roligare än bugg. Mina ben kunde inte vara still iaf.
När jag var på IKEA och shoppade svarta boxar till mina pärlor köpte jag två krukor med Narcisser. Det var bara stänglar och knopp på dem, men nu har de slagit ut och tänk de var dubbla och vilken doft. Jag går och nosar på dem titt som tätt...mmmmmm
Tidigare i veckan köpte jag en vit Primula och ögat på blomman är limefärgat. Lime är väl en härlig färg?
Har fått hem andra numret av Jeanne D'Arc Living så i morgon kommer jag att ta en skön paus i soffhörnet med en stooor kopp te och bläddra sakta, sakta för att inte missa något fint. Har köpt hem lite pysselmaterial, få se om jag kan lyckas tota ihop några påskägg. Jag har fått sådan inspiration av alla de fantastiska ägg jag sett som olika bloggare skapat.
Ni ska veta att jag är så glad för alla som besöker min blogg, det är fantastiskt att se hur besöksräknaren tickar iväg. Alla de fina, snälla, goa kommentarerna jag får går rätt in i hjärtat och det blir såå varmt. Tack!
Önskar er en underbar helg!
Kram,
Regina