måndag 30 november 2009

Äntligen..........

Äntligen kan jag visa hur fint det blev med den ommålade lilla kökssoffan klädd i ett fint blått och vitrandigt tyg som jag köpt hos Maria som har bloggen Lissboden och även en webbutik. Nya krokar i gjutjärn på nya tallrikshyllan blev oxå fint.
Och så har det blivit ordning på skänken. Lampan på översta fotot fyndade jag på en loppis för 40 kr. Kupan är i vitt glas och lampfoten var i mässingsfärg, men nu är den ommålad i vitt och det blev mycket finare. Jag köpte mer av det randiga tyget och tänker sy ett par kuddar att ha på soffan. Sen har jag kommit på att jag kanske ska ha en text på ryggstödet, målat i ljust grått. Vad tycker ni?
Hörde att det nu ska bli kallt väder, kanske kan man hoppas på några snöflingor oxå ;-)
Kram på er!

söndag 29 november 2009

Den första söndagen i advent

Dagen började med en sen frukost och det första ljuset tänt. Sen kunde jag äntligen gå ut och hämta material till min dörrkrans. Tuja, alkottar, lingonoxbär och några kvistar lingonris och så här blev resultatet. Skrev tidigare att jag varit på IKEA. Där inhandlade jag den här juligt röda lyktan för blockljus. Tillsammans med mitt stora mossklot i en zinkhink får de pryda trappen utomhus.
Under förmiddagen var det ett underbart ljus för att fota, så medan jag samlade material till kransen så hängde kameran med runt halsen. Många gånger upptäcker jag att jag blickar ut i världen som genom en kameralins, överallt finns det så mycket vackert för ögat.Ha en skön 1:a advent govänner!

lördag 28 november 2009

Till 1:a advent

Så gott som hela dagen har spenderats på IKEA. Stora sonen har handlat möbler till sin lägenhet och jag hjälpte till med lite annat smått och gott som behövdes, det får bli tidiga julklappar. Det var såå otroooligt mycket folk ute och handlade, det var riktigt trångt på varuhuset. Väl hemkommen och efter lite mat gick luften ur och det är ju mycket mer som tänkt göras. Årets adventsljusstake är iaf färdig. I år fick det bli fyra blockljus som jag placerat i en trälåda som tillhört en gammal symaskin. Tyvärr var resten i så dåligt skick att det inte var något att ha, men gjutjärnsbenen finns kvar. Kanske kan man göra något litet bord att ha i trädgården?


Hej svejs, nu ska jag fortsätta att stöka............

söndag 22 november 2009

Mysig dag med mycket gjort

Oj vad vi har grejat idag! Nu är soffan slipad, grundmålad och ska målas ytterligare en gång. Dynan är klädd. Maken har satt in det nya tvättstället med kommod, kopplat in vattnet och avloppet, hängt upp spegeln med belysning i badrummet som fått ett nytt utseende. En hylla som hängt i badrummet har blivit ommålad. Jag har bytit ut de vita träknopparna på nya tallrikshyllan mot krokar i gjutjärn. En gammal silverbricka har blivit dekorerad med mossklotet jag gjorde igår och en kruka med en vit hyacint. Tyvärr kunde jag inte göra kransen idag för det har regnat hela dagen och jag skulle ut i trädgården för att hämta materialet till kransen, men det var dyngsurt.

Jaha, då var det dax att förbereda sig för en ny arbetsvecka...tänk vad helgerna går fort!

lördag 21 november 2009

Vilken härlig dag

Vilken härlig dag det var idag! Yngsta dottern och jag var ute en lång stund i skogen och bara njöt av strålande sol och 10 grader varmt. Vi plockade vit och grön mossa, lingonris och vackra pinnar med lava på. Jag har gjort ett stort klot med grön mossa, det var tålamodsprövande. Får fortsätta i morgon, då ska jag göra en krans. Resultat får ni se senare. Kameran fick förstås följa med ut i skogen, här är några vackra foton..........



Ha det gott!

Den nya tallrikshyllan

Nu är den nya tallrikshyllan på plats! Säkerligen kommer jag att plocka om i hyllan många gånger, men nu får den se ut så här ett tag, det finns så många andra projekt som pockar på. Jag har varit på besök i Lissboden och köpt ett jättefint tyg som jag ska klä om min lilla kökssoffa med, men först måste soffan målas om...ja ni vet ju hur det är....

På skänken i köket är det en salig röra just nu, där ska det också bli ordning. Tyckte dottern var gullig när hon knöt en rosa rosett på ljusstaken för att uppmärksamma rosa bandet kampanjen.
Den här vackra plåtburken hittade jag på loppis, den är lite skavd på utsidan, men ren och fin på insidan, så den kommer att användas till julpepparkakorna i år.
Nej nu är det dax att ta fram sandpapper, penslar och färg...........vi ses!

onsdag 18 november 2009

Inför julen..........

Den här vackra brickan i trä är målad med munnen av konstnär Shih-Feng Chen. Brickan finns att köpa i Mun- och Fotmålarna's webshop där du kan hitta många andra vackra saker, kort, pussel, böcker, mm. Brickan kanske kan vara ett julklappstips till någon som älskar blommor.
En bok som jag skulle vilja läsa är Änglavakt en självbiografi av Eva Nilsson som 25 år gammal dök från en brygga och bröt nacken, vilket gjorde henne förlamad från axlarna och nedåt. Boken handlar om hennes kamp för att komma tillbaka till ett fullvärdigt liv. Idag är hon 35 år och konstnär som målar med munnen. Boken finns att köpa i Mun- och Fotmålarna's webshop.....
....liksom vackra julkort. Julängeln är såå söt tycker jag.
Ha det gott och krama varandra!


söndag 15 november 2009

Med lite vitt....

Det här gamla pottskåpet hade en ful grisskär färg när jag tog hand om det. Dessutom hängde dörren knappt kvar i gångjärnen. Nu blev det så här fint och pryder sin plats i vårt sovrum. Den gamla rakspegeln med ram i masurbjörk och spegelglas som svartnat passade bra ovanför pottskåpet.
Den här lilla nätta tallrikshyllan i vårt kök ska nu få lämna plats för en större med knoppar för att hänga saker under. Men mina favorittallrikar kommer nog att få pryda även den nya tallrikshyllan. Jag tycker tallrikarna från Staffordshire i ljusblått och vitt är så fina. Modellen heter Royal Mail. Hur det blir med den nya hyllan får ni se senare.
Det är såå roligt och inspirerande att titta in till er alla som har börjat med att pyssla och göra fint till advent. Det blir till att sätta fart nu............
På återseende!

torsdag 5 november 2009

Oh dessa ljuvliga tvålar

Vad vore världen utan ljuvligt doftande tvålar? Det känns så lyxigt när badrummet doftar av en nyöppnad tvål. Just nu har Ofelias hus extra bra priser på franska tvålar så jag passade på att köpa dessa fyra.

Sen kunde jag inte motstå den här underbara tvålkoppen. Jag kan bara inte bestämma mig var jag ska ha den, i köket eller i badrummet.

I badrummet har jag den här söta trälådan fylld med tvålar. De flesta är olivtvålar med lavendeldoft och som jag köpte när jag var i Grekland alldeles nyligen. Den fina lilla linnepåsen innehöll en tvål som jag tog ur och sen fyllde jag påsen med lavendel istället.

Härom kvällen kliade det i pysselfingrarna och det här blev resultatet, en mistelkvist i metallplåt, ståltråd och några Swarovskipärlor. Tanken är att hänga upp kvisten i ett rött bomullsband. Kan det vara snöflingorna som kom och inspirerade?

måndag 2 november 2009

Finaste klockan

Den här gamla klockan - 40-tal kanske(?) - har varit ommålad ett antal gånger och urverket är bytt, innan jag ägde klockan, mot ett batteridrivet. Sist var den matt gulvit med lila rosor, gröna blader och med siffror i grönt. Nu är den fiiin, tycker jag iaf. Ommålad i antikvitt och med dekorpapper i ljus grått med text, siffrorna i mörkt, mörkt grått.


Jag är lite förtjust i gammalt ljusgrönt pressglas - ja just det...var har jag gömt kaffekopparna och faten i grönt glas? - den här vackra ost/smörkupan hittade jag på Snebro loppis tidigt i somras. T o m underdelen var original och i fint skick. Den gamla damen såg att jag var såå sugen på kupan så till sist sa hon: "-Ja, om inte du prutar så får väl jag göra det åt dig!" och så var kupan min. Visst är det fint med värmeljus i samma nyans.

söndag 1 november 2009

Lite loppisfynd

Det var ett tag sedan jag var ute på en riktig loppisturné, men några guldkorn har jag lyckats erövra. Tre vackra dukar broderade vitt-i-vitt. En "skänkduk" (såg namnet någonstans) vilket är en duk som är fållad på ena långsidan och läggs mot bakkanten av skänken, medan de tre övriga sidorna är broderade. Kanske även för att spara på dyrbar broderitråd? Den andra duken är broderad med underbart vackra rosor, hålsöm och kantad med tunn spets. Den tredje duken är broderad med hålsöm och även kantad med hålsöm. Sen hade jag lyckan att hitta två askar i kristall, de passar bra att ha smycken i. Gissa vad de glittrar efter att jag tvättat bort dammet. Till sist måste jag visa min kaktång och de söta kaffeskedarna i nysilver. Snart dax att ta fram finkopparna och ha kaffekalas m a o