torsdag 29 oktober 2009

Ett projekt som tar tid

Vårt hus är byggt på 70-talet och ända sedan vi köpte det har vi arbetat med att ta bort allt lejongult, brunt och olivgrönt. Det är medaljongtapeter, golvmattor i plast som såg ut som kakel, bruna skåpluckor och dörrar, vävtapeter och heltäckningsmattor. Det tar tid, speciellt när kassan varit skral! En mängd furu och brunfanerade möbler har hamnat under penseln. Bl.a. detta hörnskåp i furu. Jag bytte ut träknopparna mot handtag i tenn och vilken skillnad det blev. Jag har lite tennsaker som passade att ställa i skåpet.



På väggen brevid skåpet har jag hängt en väggampel som jag målat om och där ställde jag ett dekorerat blockljus.
Ha det gott i höstmörkret!

tisdag 27 oktober 2009

Höst

Ja, den kommer ju vare sig vi vill eller inte. Som tonåring älskade jag hösten, men med åren har jag kommit underfund med att jag mår bäst på våren och sommaren. Det är ljuset jag uppskattar, det gör ingenting att bli väckt kl. 3 på morgonen av att solen kittlar mig i ansiktet. Så för mig gäller det att vara kreativ för att "hitta ljuset i mörkret". Jag har en vit brudorkidé som blommar varje år vid denna tid och det har den gjort i tio år. I år har den enormt stora blommor.
Jag är även förtjust i höstens alla färger.


Ha en fortsatt skön dag!


lördag 24 oktober 2009

Vackra textilier

Gör gärna ett besök hos Lavendela-Linneglädje Här hittar ni underbara gamla textilier med kvalitet, en del av vår Svenska textilhistoria. Vad sägs om dessa vackra antika lakan och örngott! Ljuvligt vackra bomullslakan med tillhörande örngott med en mycket ovanligt vacker handvirkad spets som är 11cm bred, samt fint broderat monogram, "HB". Tre stora fina örngott sydda med vingar och knäpps med tre knappar nertill.



Hos Lavendela-Linneglädje kan du även köpa lavendelblommor i lösvikt och vackra handsydda lavendelpåsar.


Ha en skön fortsatt helg! Vi ses snart igen!

onsdag 21 oktober 2009

Det första inlägget



Jaha...då är jag alltså igång att göra mitt första inlägg på min första blogg...det här ska bli spännande. Eftersom jag berättat att min hobby är att göra smycken så kan jag ju pröva att lägga in en bild på ett halsband jag gjort.
Vi ses!